U subotu 14. travnja održalo se u Poreču, u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH Podružnice Istarske županije 20.-to svesportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata na sportskim terenima Sportsko rekreacijskog centra Veli Jože i kuglane u Obrtničkom domu. Pod pokroviteljstvom Istarske županije i Grada Poreča i supokroviteljstvo svih općina poreštine domaćin takmičenja bio je Ogranak Poreč.

Okupljene, njih više od 250 na prostoru boćarske dvorane u ime pokrovitelje i organizatora pozdravila je zamjenica župana Sandra Kuhar Ćakić, zamjenik gradonačelnika Grada Poreča Elio Štifanić, predsjednik podružnice Marijan Mužinić i u ime domaćina predsjednik Ogranka Poreč Miro Sošić. Delegacija učesnika položila je vijenac ispred križa na gradskom groblju za sve poginule i umrle branitelje iz Domovinskog rata.

Na natjecanju je sudjelovalo šest ogranaka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Istarske županije; ogranci Bujština, Buzet, Labin, Poreč, Pula i Rovinj, a pridružili su im se i Klub 119. brigade i Udruga veterana 35. inžinjerijske bojne Pula, te Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Istarske županije - Pula.

Natjecanje se održalo u sedam disciplina; malom nogometu, boćanju, kuglanju, streljaštvu, stolnom tenisu, potezanju konopa, šahu te izvan konkurencije briškuli i trešeti te električnom pikadu za žene.
Sveukupno sa najviše bodova i pobjednik natjecanja je ekipa Kluba 119. brigade iz Pule, drugo mjesto pripalo je domaćinu Poreču, a treće Ogranku Pula.
U malom nogometu prva je bila ekipa 35. inženjerijske bojne, drugo je mjesto pripalo ekipi Kluba 119. brigade, a treće pulskom ogranku.

U boćanju su najbolji bili boćari iz Rovinjskog ogranka, drugi su bili članovi 35. inženjerijske bojne, a treće mjesto je zauzela ekipa Bujštine.

U kuglanju su najbolji bili članovi Kluba 119. brigade, drugo mjesto su zauzeli Porečani, a treće ekipa iz pulskog ogranka. U streljaštvu su najbolji bili članovi 35. inženjerijske bojne, drugo je mjesto pripalo strijelcima iz Rovinja, a treće ekipi ogranka Bujštine.

Klub 119. brigade imao je najbolje šahiste, drugo mjesto pripalo je ekipi iz Rovinja, a treće Bujštini. U stolnom tenisu prvo mjesto osvojili su članovi 35. inženjerijske bojne, drugo ekipa Pule, a treće Kluba 119. brigade. Najbolji konopaši su iz Porečkog ogranka, drugi su iz Kluba 119. brigade, a treće je ekipa iz Pulskog ogranka.

U elektronskom pikadu za žene prvo mjesto osvojila je ekipa Buzeta, ekipa Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Istarska županija – Pula je druga, a ekipa Rovinja treća. U briškuli i trešetama najbolji je bio par iz Buzeta, drugo mjesto pripalo je Klubu 119. brigade, a treće paru iz ogranka Bujštine.

Najbolje ekipe osigurale su odlazak na državno natjecanje. (B. Šverko)