Koncert i plesni program bivših učenika Umjetničke škole Poreč održao se proteklog utorka u Kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Već tradicionalno, devetnaest godina za vrijeme Uskršnjih blagdana u Poreč dolaze mladi umjetnici, glazbenici i plesačice koji su svoje glazbeno ili plesno školovanje nastavili na akademijama i srednjim školama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Za roditelje, bivše profesore, prijatelje, rodbinu i vjernu porečku publiku, bila je to večer za pamćenje.

Prva se predstavila Romina Legović (Srednja glazbena škola „Ivan Matetić Ronjgov“ Pula i Gimnazija Pula) na harmonici koja je izvela Sonatu u d – molu K 213 D. Scarlattija. Gloria Radojković (srednja glazbena škola „Ivan Matetić Ronjgov“ Rijeka) na violončelu je izvela Cello concerto in D major No. 4 J. Haydna, uz klavirsku pratnju profesorice Andree Viljanac također bivše učenice koja je diplomirala glasovir i sada predaje u Umjetničkoj školi Poreč.

Jure Černeka (teoretski smjer u glazbenoj školi „Ivan matetić Ronjgov“ Rijeka) na klaviru je izveo Troglasnu invenciju br 6 u E-duru J. S. Bach i Sonatu u d-molu D. Scarlattija.

Hannah Jakac (polazi srednju glazbenu školu Bonar u Zagrebu), na gitari je izvela prvi stavak Sonatina Meridional M. Poncea.

Nola Radaković (srednja glazbena škola „Ivan Matetić Ronjgov“ Rijeka) na harmonici je izvela Scarlattijvu Sonatu K.44 u F duru i 6. stavak Dječje suite br.2 V. Zubickog. Boris Knežević, student treće godine klavira na Universität Mozarteum u Salzburgu, odsvirao je J. Brahmsa: Sonatu br. 3 u f-molu op. 5, I. stavak Allegro maestoso i II. stavak Andante espressivo. Mia Marenić (studentica zagrebačke Muzičke akademije) izvela je Mozartov 5.koncert za violinu i orkestar u A-duru, KV 219, I stavak Allegro aperto – Adagio - Allegro aperto uz klavirsku pratnju Sandra Vešligaja, univ.spec.mus.

Drugi je dio programa bio modernijeg karaktera. Prva se predstavila Karla Sorčić na harmonici. Karla je učenica srednje glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci i talijanske gimnazije Rijeka. Karla je odsvirala je IV. stavak Partite V. Zolotarjova.

Duo P&M u sastavu Petra Šimičić, flauta i Monika Popović, harmonika izvele su G. Hermosa: Anantango. Petra i Monika su učenice Glazbene škole„Ivan matetić Ronjgov“ Pula.

Porečkoj se publici predstavio i duo harmonika Nola Radaković i Kiara Janko, koje su izvele  Adios nonino Astora Piazzolle koji su same pripremile samo za susret „Ponovno zajedno“. Resolution-Matt Corby i Tell me you love me-Demi Lovato izvela je Elena Naperotić (glas / klavir), koja polazi Umjetničku gimnaziju u Italiji. Kiara Janko polazi Glazbeno učilište Elly Bašić i Opću gimnaziju u Zagrebu, a porečkoj se publici predstavila skladbom Chantaline Peyronnin/E. PArid̕ homme.

U završnici večeri predstavile su se učenice Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba. Katrin Mraković, koja pohađa i školu primijenjene umjetnosti i dizajna, otplesala je solo točku na glazbu „Lay your head down“, dok su Judita Tripar i Hana Čekić koja pohađa i školu primijenjene umjetnosti i dizajn, otplesale duo na glazbu "Nouela- The Sound of Silence". Za kraj koncerta, finale večeri i dvosatnog glazbenog i plesnog programa okrunile su Katrin Mraković, Judita Tripar i Hana Čekić plesnim triom, koreografijom na glazbu "Torn“.