Na Facebooku je objavljeno osnovanje Stožera za obranu hrvatske brodogradnje. Ideja je potaknula iz Uljanika ali osnivači Stožera pozivaju sve radnike Uljanika, 3. maja, Brodosplita i Brodotrogira na udruživanje.

Status objavljujemo u cijelosti:  

Poštovani brodograditelji i prijatelji...

Danas smo nekolicina nas, radnika Uljanika, podijelili svoje strahove, želje, stavili na vidjelo poglede na situaciju u kojoj jesmo i sjeli za stol.

Zbog straha za budućnost Uljanika i 3. Maja ali i Brodosplita i Brodotrogira, tj. cjelokupne hrvatske brodogradnje.
Zbog mogućih igara i spletki. Zbog nepovjerenja, nas radnika, prema politici, upravi, zbog nejedinstvenih sindikata. Zbog svega navedenog i više, osnovali smo:

STOŽER ZA OBRANU BRODOGRADNJE - ULJANIK

CIlj nas radnika, osnivača stožera, je da uz pomoć svih kojima je stalo i svih koji su relevantni, utječemo i aktivno sudjelujemo u spasu Uljanika i brodogradnje općenito, da putem ovog stožera ne dopustimo da NAS vode žedne preko potoka, da ne budemo pasivni promatrači svoje propasti.

Da artikuliramo svoje zahtjeve i da uz kolege RADNIKE, svih statusa i radnih mjesta s OTOKA I ARSENALA, iz SAHARE, UREDA i kolege iz VODNJANA, SVE RADNIKE koje ovim putem POZIVAMO da nam se pridruže, da postanemo VAŽNI SVIMA!!!!

Ovim putem pozivamo SVE radnike, SVE dioničare, SVE inicijative izvan i unutar brodogradnje, u svom gradu Puli ali i Rijeci, Splitu, Trogiru a i šire, SVE SINDIKATE, naročito SKID, JS, SMH, SVE političke stranke-politiku u cjelini da nam daju podršku i budu nam partneri u SPASU BRODOGRADNJE!!!!

Mi, radnici uljanika, kroz ovaj stožer, pozivamo UPRAVU i Vladu RH te SINDIKATE da sjednu sa nama kako bi zajedno poradili oko svih budućih poteza i općenito budućnosti Uljanika.
Članovi stožera: Marko Alviž, Samir Hadžić, Franko Belas i Deni Širol, navodi se u tekstu objave.