Porečki harmonikaši u Križevcima ponovno su pobijedili i osvojili sve što se osvojiti dalo! Svih šest harmonikaša Lena Pelaić, Vita Blažević, Riccarda Labinac, Leon Korenić, Nikola Antolović i Antonela Glavić osvojili su sam vrh Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus op. 4 u Križevcima. Natjecanje se održalo od 3. do 11. veljače 2018. godine, a Završni koncert pobjednika održat će se na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 19. veljače 2018. godine kada će nastupati i porečki harmonikaši kao pobjednici natjecanja. Natjecanje se odvijalo u različitim disciplina: violina, udaraljke, klavir, harmonika i solfeggio te po različitim kategorijama: 1. kategorija učenici prvog i drugog razreda osnovne glazbene škole, 2. kategorija učenici treće i četvrtog razreda te 3. kategorija učenici petog i šestog razreda.

Kao jedini predstavnici Istarske županije u disciplini harmonike učenici Umjetničke škole Poreč natjecali su se u prve tri kategorije te pobijedili u sve tri kategorije! Porečki harmonikaši ponovo su zablistali i svojim sjajnim nastupima osvojili 6 prvih nagrada. U svakoj je kategoriji 1. mjesto dodijeljeno našim vrijednim učenicima.

Lena Pelaić, učenica 2. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski u 1. kategoriji osvojila je prvu nagradu, prvo mjesto te diplomu natjecanja.

Vita Blažević, učenica 4. razreda harmonike u klasi profesora savjetnika Paola Peruška u 2. kategoriji osvojila je prvu nagradu i prvo mjesto te diplomu natjecanja.

Leon Korenić, učenik 4. razreda harmonike u klasi profesora savjetnika Paola Peruška u 2. kategoriji osvojio je prvu nagradu i drugo mjesto, te diplomu natjecanja.

Riccarda Labinac, učenica 4. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar u 2. kategoriji osvojila je prvu nagradu, treće mjesto te diplomu natjecanja.

Nikola Antolović, učenik 3. razreda harmonike u klasi profesora savjetnika Paola Peruška u 2. kategoriji osvojio je prvu nagradu i četvrto mjesto, te diplomu natjecanja.

Antonela Glavić, učenica 6. razreda harmonike u klasi profesorice savjetnice Ane Šterpin Zagoranski u 3. kategoriji osvojila je prvu nagradu, prvo mjesto te diplomu natjecanja.

Lenu, Vitu, Riccardu, Leona, Nikolu i Antonelu već 19. veljače 2018. očekuje novi izazov i nastup na 56. Regionalnom natjecanju u Zagrebu. Istog će dana navečer u Koncertnoj dvorani Muzičke akademije u Zagrebu Lena Pelaić, Vita Blažević i Antonela Glavić još jednom potvrditi svojim nastupom zašto su baš one prvonagrađene i to na Završnom koncertu pobjednika Međunarodnog natjecanja mladih glazbenika Sonus op. 4.