Pulski judaš Dominik Družeta okončao je na petom mjestu nastup na Grand prix turniru u Tunisu, prvom ovogodišnjem natjecanju Svjetskog judo toura.

Dominik je u Tunisu nastupio sa neugodnom ozljedom gležnja koju je zadobio na prošlotjednim pripremama u Austriji, koja ga je onemogućavala u kretanju i zbog koje posljednjih tjedan dana nije bio u mogućnosti trenirati. U danim okolnostima pulski je borac pružio svoj maksimum, što se pokazalo dovoljnim za plasman nadomak medalje.

Kao sedmi nositelj kategorije do 81 kg Dominik je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom mu je protivnik bio Čeh Ivan Petr, koji je u prvom kolu bio bolji od Britanca Ovena Liveseyja. Dominik je ubrzo preuzeo kontrolu nad borbom, a u drugoj minuti kombinacijom nožnih tehnika ostvario je prekrasan ippon koji je na stranici Međunarodne judo federacije proglašen najljepšim ipponom dana.

Nakon toga u četvrtfinalu poražen je od Japanca Yujija Yamamota, u vrlo tijesnoj borbi. Dominik je u početku bio dominantan i natjerao svog protivnika na kaznu, da bi potom Japanac nožnim bacanjem ostvario prednost. U posljednjoj minuti Puljanin uzvraća bacanjem i odvodi borbu u produžetak, u kojemu Japanac dobiva drugu kaznu, a potom još jednom nožnom tehnikom iznenađuje Dominika i prolazi u polufinale.

U repasažnoj borbi Dominik ostvaruje pobjedu protiv Tunižanina Abdelaziza Ben Ammara. Već u prvoj minuti ostvaruje prednost bacanjem, da bi po isteku druge minute okončao posao zahvatom držanja u parteru.

U borbi za broncu koban je bio drugi japanski predstavnik u kategoriji, Kenya Kohara. Već na samom početku borbe Japanac je iznenadio pulskog borca bacanjem za ippon.

Petim je mjestom Dominik je osvojio nova 252 boda čime se pomaknuo sa 29. na 26. mjesto svjetske rang ljestvice. Slijedeći nastup očekuje ga 10. veljače na Grand slam turniru u Parizu, „judaškom Wimbledonu", do kojega bi ozljeda trebala biti stvar prošlosti i na kojemu bi trebao nastupiti potpuno spreman.