Mješoviti pjevački zbor „Roženice" Pazin održao je jučer, 28. prosinca u župnoj Crkvi Sv. Nikole u Pazinu Božićni koncert pred mnogobrojnom i vidno zadovoljnom publikom. Zbor Roženice je sa svojim solistima Lukom Krulčićem i Vanesom Brajuha te uz klavirsku pratnju Kristine Puh Leko, izveo neke od najljepših blagdanskih pjesama te u više od sat vremena koncerta oduševio pazinsku publiku.

U prvom dijelu su Roženice otpjevale nekoliko tradicionalnih hrvatskih božićnih pjesama koje su imali prilike i čast otpjevati 26. prosinca na koncertu Božić u Ciboni kao jedini predstavnici Istarske županije u združenom hrvatskom zboru.

Poziv u Cibonu je Roženicama stigao iznenada, na natjecanju Festival glazbe u Zagrebu gdje su dobili posebnu nagradu i direktni poziv maestra Šljivca koji je na natjecanju bio član stručnog povjerenstva. Zbor Roženice je ove godine sudjelovao na nekoliko festivala revijalnog karaktera poput FAKS festivala i Musica Sacra festivala u kojem su i suorganizatori dok su se u natjecanju okušali na Chorus Inside Croatia festivalu u Rovinju gdje su osvojili zlatnu diplomu.

Na poziv zbora Wiener Vokalensamble iz Beča, članovi Mješovitog pjevačkog zbora Roženice Pazin, su 16. prosinca održali koncert na Adventu u Beču. Koncert u Pazinu ovog četvrtka bio je tako kruna uspješne i ispunjene 2017. godine za Zbor Roženice.

Na Božićnom koncertu Zbor je izveo sakralne skladbe poput Laudate Omnes Gentes Gerharda Lagrangea, Anima Christi Marca Frisine, Zdravo zvijezdo mora Nella Milottija, Zdravo Marijo Ivana pl. Zajca, prekrasnu molitvu planinara Signore delle cime te modernu skladbu Johna Ruttera pod nazivom The lord bless you and keep you. Od božičnih pjesma vrlo uvjerljivo su izveli Bijeli Božić, Pacem Noel i Joy to the world.

U intermezzu su nastupili solisti zbora i opravdano oduševili publiku. Luka Krulčić je otpjevao White Christmas a Vanesa Brajuha je na harmonici izvela Elegiju Bahima Shehua. Luka je također izveo solo dionice i u pjesmama Amazing grace i Tiha noć nakon koje je oduševljena publika izmamila zboraše na bis.

Nadahnuto otpjevana zulu pjesma Ukuthula u izvedbi Kristine Puh Leko i zbora Roženice je vjerojatno bila za svih najdirljivija točka koncerta te je zadovoljna publika otpratila pjevače i njihovu dirigenticu Ines Kovačić Drndić dugotrajnim aplauzom kao poklonom za ustrajan rad i visoku kvalitetu izvedbe programa.