Na poziv zbora Wiener Vokalensamble iz Beča, članovi Mješovitog pjevačkog zbora Roženice Pazin, uputili su se prošle  subote u ranim jutarnjim satima put Beča, na još jedno međunardno gostovanje, ovoga puta u sklopu programa Advent u Beču.

Zbor domaćin uputio je poziv za gostovanje u Beču još u srpnju 2016., kada je gostovao u Hrvatskoj, kojom prigodom je održan i zajednički koncert sa zborom Roženice na trgu u Motovunu. Taj je zbor sudjelovao na Musica Sacra festivalu kojeg od 2015. organizira maestra Ines Kovačić Drndić, u suradnji sa zborom Roženice u Vrsaru, Rovinju i Pazinu.

Roženice su se prisutnoj publici u, do posljednjeg mjesta popunjenoj crkvi St. Jakob / Heiligenstadt, predstavile sa izborom skladbi iz svojeg sakralnog i repertoara prigodnih adventskih skladbi.

U prvom dijelu koncerta nastupili su domaćini, predvođeni dirigentom Michaelom Wahlmüllerom i izveli skladbe pretežito adventskog repertoara. Zajedno su zborovi izveli i skladbu Ave Verum W.A.Mozarta, a potom se, predvođen dirigenticom Ines Kovačić Drndić, te uz pratnju Kristine Puh Leko na elektronskim orguljama, publici predstavio zbor Roženice.  Koncert je zaključen zajedničkim pjevanjem obaju zbora skladbe Laudate Omnes Gentes, skladatelja Manfreda Lindsbauera.

Ideja o gostovanju Roženica u Beču potekla je od gospođe Veronike Lindsbauer, članice bečkog zbora i supruge prerano preminulog skladatelja Manfreda Lindsbauera, osnivača festivala Musica Sacra, koji se već više od 20 godina održava u Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj te od 2015. i u Hrvatskoj.

Sudeći prema reakcijama prisutne publike, repertoar Roženica naišao je na vrlo dobar prijem te su pjevači i solisti Luka Krulčić, Miljenko Ladavac  i, za ovu prigodu, Kristina Puh Leko u skladbi Ukuthula, bivali nagrađeni dugotrajnim aplauzima.

Putovanje u Beč  iskorišteno je i za kratki obilazak grada, okićenog bogatim adventskim i predbožićnim ukrasima, sa mnogim prostorima na kojima se odžavaju prigodni božićni sajmovi, te su tako članovi Roženica imali prigodu posjetiti bečku katedralu sv. Stjepana, Hofbourg, dvorac Schönbrunn i tako osjetiti dio bogate povjesti Austrije.