U nedjelju 17. prosinca 2017. godine, u Trstu je održan međunarodno natjecanje „40°trofeo judo int.citta di Trieste". Na natjecanju je nastupilo 12 članova Istarskog borca, koji su ukupno osvojili 8 medalja što je bilo dovoljno da u ukupnom poretku Istarski borac sa sobom ponese pehar za najuspiješniju ekipu turnira.

U uzrastu do 13 godina zlatnu medalju osvojio je Luka Kotiga, nakon tri  brze pobjede u kategoriji do 45 kg. Brončane medalje u uzrastu do 13 godina, osvojili su Maro Pavlinović do 40 kilograma i Edgar Zović u kategoriji +66 kilograma.

U uzrastu do 15 godina, u finalnoj borbi do 45 kilograma našli su se Dani Klačar i Arijan Jovanović.  Klačar je slavio i zasluženo osvojio zlatnu medalju.  Drugo zlato u uzrastu do 15 godina, osvojio je Juraj Teković u kategoriji do 66 kilograma. Borbe do finala, Teković je završio ipponima prije isteka vremena. Finalnu borbu protiv predstavnika judo kluba Bežigrad, Teković je u golden scoru bodovno okrenuo u svoju korist i osvojio zlatnu medalju.

Bez plasmana ostali su, Hugo Juraj Ocvirk u kategoriji do 55 kilograma, David Sokolović do 50 kilograma i Miho Rojnić do 73 kilograma.

U kategoriji do 18 godina nastupilo je troje natjecatelja od kojih su Goran Branković i Abton Rosanda sa istim skorom, tri pobjede i jednim porazom, osvojili srebrnu medalju, dok je Ivan Ćosić sa dvije pobjede i dva poraza zauzeo peto mjesto.