Novozelandska policija priopćila je u četvrtak da je tijekom noći pronašla vrlo skup teret nasukan na popularnoj plaži u Aucklandu.

Devetnaest paketa kokaina u vrijednosti od oko 3 milijuna novozelandskih dolara (1,9 milijuna američkih dolara) pronađeno je u srijedu navečer nasukano na plaži Bethells, udaljenoj 30 kilometara zapadno od centra grada Aucklanda, priopćila je policija.

"Policija je uz pomoć novozelandske carine provela detaljnu pretragu plaže i okolnih područja kako bi pronašli sve pakete", rekao je detektiv Colin Parmenter.

Droga je pakirana u 19 kutija veličine VHS kazete.

"Postoji mala vjerojatnost da se na plaži pojavi još paketa, stoga molimo građane da nas odmah kontaktiraju ako ih pronađu", dodao je Parmenter.

Prema globalnom istraživanju o drogama objavljenom ranije ove godine navodi se da je Novi Zeland najskuplja zemlja za kupovinu kokaina.

Istraživanje je pokazalo da Novozelanđani u prosjeku plaćaju 375 dolara za gram kokaina, što je gotovo četiri puta više od cijene za koju se ista količina prodaje u Sjedinjenim Američkim Državama.

(Hina)