Brzi vlak zaletio se u lokomotivu na kolodvoru nedaleko od glavnog grada Turske Ankare, usmrtivši pritom devetero ljudi, a ozlijeđeno je njih 47, objavio je turski ministar prometa Mehmet Cahit Turhan u četvrtak.

Nesreća se dogodila u 3:36 h po GMT-u kada je brzi vlak napuštao stanicu i sudario se s lokomotivom koja se vraćala s inspekcije pruge.

Trojica strojovođa, od kojih su dvojica iz brzog vlaka i jedan iz lokomotive, među smrtno su stradalima, rekao je Turhan. Četvrti strojovođa je ozlijeđen.

Vlak je putovao do Konye, u središnjoj Turskoj, oko 260 kilometara južno od Ankare.

Pokrenuta je i istraga oko uzroka sudara.

Turski brzi vlak udario je u četvrtak ujutro u nathodnik na željezničkoj stanici u Ankari nakon sudara s lokalnim vlakom, a u nesreći je stradao velik broj žrtava, izvijestio je turski CNN.

Na snimkama s mjesta nesreće može se vidjeti kako djelatnici hitnih službi pokušavaju spasiti ljude iz vagona zarobljenih ispod metalnih ruševina srušenoga nathodnika na željezničkoj stanici Marsandiz, na zapadu Ankare.

Nesreća se dogodila oko 6.30 sati ujutro po mjesnom vremenu, dok je vlak kretao iz Ankare prema pokrajini Konya u središnjoj Turskoj, izvijestili su mediji.

Prema izjavi iz ureda guvernera Ankare, nesreću brzoga vlaka uzrokovao je sudar s lokalnim vlakom.

(Hina)