Najmanje 25 osoba, među kojima fotograf novinske agencije France presse te još pet drugih novinara, ubijeno je u dvostrukom samoubilačkom napadu u ponedjeljak u Kabulu.

Za napad je neposredno preuzela odgovornost Islamska država koje se u priopćenju okomila na "izdajice u redovima snaga sigurnosti i medija".

Po najnovijim podacima ministarstva unutarnjih poslova u Kabulu, u dvostrukom napadu poginulo je najmanje 25 osoba a 49 ih je ranjeno.

Prvi napad koji je izveo samoubojica na motoru dogodio se prije osam sati blizu afganistanskih obavještajnih službi (NDS), istaknuo je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova Nadžib Daniš.

Shah Marai, glavni fotograf ureda AFP-a u Kabulu, došao je na mjesto prve eksplozije zajedno s drugim novinarima i ubijen je u drugoj eksploziji koja se dogodila nekoliko minuta nakon prve, potvrdila je agencija na Twitteru.

Reutersovi očevici izjavili su da je u drugoj eksploziji ubijen ili ranjen veliki broj fotografa i kamerman. Reutersov fotograf je lakše ozlijeđen.

Strahuje se da bi broj mrtvih mogao rasti.

(Hina)