Spasilačke službe nastavile su u srijedu pretraživati srušene zgrade u potrazi za 145 nestalih nakon potresa magnitude 6,4 stupnja u kojemu su u noći na srijedu u tajvanskom ljetovalištu Hualienu poginule namanje četiri osobe.

Lokalni dužnosnici objavili su da je u potresu koji je pogodio grad na istočnoj obali Tajvana oko ponoći po lokalnom vremenu ozlijeđeno najmanje 225 osoba.

Prema posljednjim podacima 145 osoba smatra se nestalima, a za mnoge od njih vjeruje se da se nalaze zarobljene ispod oštećenih ili srušenih zgrada, među kojima je i vojna bolnica. Među srušenim zgradama je i hotel Marshal, u kojem su također ostali zatočeni ljudi.

Potres je oštetio važnu autocestu i vlada je odmah počela popravke. Još četiri zgrade, uključujući dva hotela, također su se nagnule zbog potresa. Dva mosta u gradu su ili napukla ili ih se više ne može koristiti.

Hualien je popularno turističko odredište na istočnoj obali i u njemu živi oko 100.000 ljudi.

Potres magnitude 6,4 stupnjeva pogodio je u utorak područje sjeveroistočno od grada Hualiena na Tajvanu, objavila je Američka geološka služba, izazvavši urušavanje jednog hotela i zatvaranje obližnje autoceste.

Potres se dogodio oko 22 kilometra sjeveroistočno od grada nešto prije ponoći, a epicentar je bio na dubini od samo 1 kilometar.

Dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova rekao je da su ljudi u Hualienu ostali zarobljeni u zgradama.

Most na istočnoj obali zemlje ne smije se više koristiti jer je oštećen, objavila je vlada.

Potres magnitude 6,1 stupnjeva dogodio se u nedjelju u blizini tog područja.

(Hina)