U središnjoj Italiji u lavini su poginule dvije osobe u nedjelju. Obje žrtve zatrpane u blizini skijališta Campo Felice, napisala je spasilačka služba na Twitteru.

Kad su ih spasioci našli, već su bili mrtvi, objavila je novinska agencija Ansa. Još jedan skijaš zadobio je lakše ozljede, objavio je list Corriere della Sera. Zasad se ne zna nacionalnost žrtava.

Rekordna snježna oluja u Moskvi, najmanje jedna osoba poginula

Najmanje jedna osoba poginula je, a petero je ozlijeđeno u snježnoj oluji u Moskvi, najsnažnijoj od kada postoje mjerenja u tom gradu, objavile su u nedjelju gradske vlasti i meteorolozi.

U 24 sata, u Moskvi je palo 43 centimetara snijega, više od polovice mjesečnog prosjeka, po Nacionalnoj meteorološkoj službi.

"Jedna osoba poginula je nakon pada stabla na električni vod", rekao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobianin, dodajući da je oluja srušila 360 stabala.

"Po zadnjim informacijama, petero ljudi je ozlijeđeno", dodao je, pozivajući sugrađane na oprez jer meteorolozi upozoravaju da će se vrijeme još pogoršati, posebice snažan vjetar.

Zbog oluje kasne deseci letova, a neki su otkazani.

(Hina)