Hrvatska muška rukometna reprezentacija na Europskom će prvenstvu koje će se od 9. do 26. siječnja sljedeće godine održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj igrati u skupini A u Grazu s Bjelorusijom, Crnom Gorom i Srbijom, odlučeno je ždrijebom u Beču u petak.

Na EP će po prvi puta sudjelovati 24 reprezentacije koje su u prvom krugu podijeljene u šest skupina sa po četiri momčadi od kojih će po dvije prvoplasirane nastaviti natjecanje u drugom krugu.

U slučaju da Hrvatska izbori nastavak natjecanja, u drugom će krugu po skupinama igrati u Beču protiv dviju prvoplasiranih reprezentacija iz skupine B u kojoj se nalaze Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija i Ukrajina i skupine C u kojoj su Španjolska, Njemačka, Latvija i Nizozemska.

Po dvije najbolje reprezentacije iz obje skupine drugog kruga izborit će nastup u polufinalu.

Završnica, oba polufinala i finale, igrat će se u Stockholmu.

Hrvatski rukometaši na posljednjem su EP igranom u našoj zemlji u siječnju 2018. godine zauzeli peto mjesto. Naslov je osvojila Španjolska koja je u finalu svladala Švedsku, dok je bronca pripala Francuskoj.

Dosada je Hrvatska osvojila pet odličja na europskim prvenstvima, dva srebra (2008. u Norveškoj i 2010. u Austriji) i tri bronce (1994. u Portugalu, 2012. u Srbiji i 2016. u Poljskoj).

ŽDRIJEB SKUPINA EP-a:

Skupina A (Graz): HRVATSKA Bjelorusija Crna Gora Srbija

Skupina B (Beč): Češka Sjeverna Makedonija Austrija Ukrajina

Skupina C (Trondheim): Španjolska Njemačka Latvija Nizozemska

Skupina D (Trondheim): Francuska Norveška Portugal Bosna i Hercegovina

Skupina E (Malmo): Danska Mađarska Island Rusija

Skupina F (Goteborg): Švedska Slovenija Švicarska Poljska

(Hina)