Sve je sjelo na svoje mjesto kada su protekli vikend Dječaci KK Stoja zaokružili priču osvajanjem županijske zlatne medalje i tako priveli kraju službeni dio sezone koji je bio dug, ali i plodan za sve selekcije košarkaša na Stoji.

Kao i njihove starije kolege Dječaci U 13 prošli su neokrznuti kroz županijsko i regionalno natjecanje te su bez ijednog poraza i sa impresivnim igrama i pobjedama stigli do poluzavršnice prvenstva Hrvatske na kojem su ulaskom u finale osigurali i završnicu Prvenstva Hrvatske u Zadru gdje su osvojili državnu broncu.

Na završnom turniru u dvorani OŠ Stoja sudjelovali su KK Fažana, KK Pula 1981, KK Pazin i domaćin KK Stoja. U utakmici za 3. mjesto košarkaši Pule 1981 su u uzbudljivoj i napetoj utakmici nakon produžetaka savladali vršnjake iz Fažane sa 31:28 i tako osvojili brončanu medalju. Treba pohvaliti sjajnu igru i otpor godinu dana mlađih Fažanaca koji će iduće sezone biti ugodno osvježenje na košarkaškoj sceni Istre, a i šire.

U finalnoj utakmici u kojoj su snage odmjerili domaćin KK Stoja i KK Pazin nije bilo većih napetosti pa je tako utakmica završila pobjedom Stoje 76:20. Dječaci Stoje su još jednom prikazali svu svoju ovogodišnju nadmoć pa su agresivnom igrom i pristupom dozvolili Pazinjanima da u prvom poluvremenu ubace samo 2 poena i tako još jednom pokazali da su ove sezone bili nepobjedivi.

Titulu najkorisnijeg igrača finalne utakmice ponio je domaći košarkaš Pino Cukerić dok su najbolji strijelci bili Dino Tanović sa 16 poena i  Roko Cetina sa 12 poena.