Bivši španjolski reprezentativac José Antonio Reyes, koji je igrao za više europskih nogometnih klubova, poginuo je u 35. godini u prometnoj nesreći, objavio je u subotu jedna od njegovih klubova Sevilla.

"Nismo mogli gore početi dan. Napustio nas je José Antonio Reyes, poginuo je u prometnoj nesreći. Počivaj u miru", stoji na Sevillinom Twitteru.

Nogometni svijet je u šoku, a brojni poznati nogometaši na društvenim mrežama opraštaju od Reyesa, među kojima je i Ivan Rakitić koji je s poginulim nogometašem nekoliko godina igrao u Sevilli te osvojio Europa ligu 2014. godine.

"Brate, samo Bog zna zašto te je odveo tako rano s ovog svijeta. Živjet ćeš u mom srcu tijekom mojih preostalih dana. Slomljen sam od boli", napisao je 31-godišnji Rakitić na Twitteru.

"Hvala ti što si mi ostavio ove lijepe trenutke. Voli te tvoj plavi brat. Počivaj u miru", dodao je. Objavio je njihove zajedničke fotografije s osvajanja Europske lige 2014. godine, prizor s nogometnog terena, kao i fotografiju kada su igrali padel, sport sličan tenisu popularan u Španjolskoj.

Rakitić i Reyes su igrali za Sevillu od 2012. do 2014. godine, a u toj posljednjoj zajedničkoj hrvatski reprezentativac mu je bio kapetan.

Među ostalima oglasio se i kapetan Real Madrida i Španjolske, Sergio Ramos. "Slomljen sam. Uništen. Nemam riječi. Svi moji osjećaji i sućut obitelji. Zauvijek ćemo te se sjećati prijatelju! Počivaj u miru brate", napisao je 33-godišnji Ramos na društvenim mrežama.

Reyes je poginuo je u subotu oko 11.40 sati, zajedno s dva bratića, kada je njihov automobil sletio s ceste na jugozapadu Španjolske. Vraćali su se s treninga Extremadure gdje je Reyes trenirao. Uzroci nesreće još uvijek se istražuju.

Reyes započeo karijeru u Sevilli, za prvu je momčad debitirao sa 16 godina, a kasnije je među ostalim klubovima igrao za Arsenal, Real Madrid i Atletico, Benficu pa opet za Sevillu. Zadnji klub za koji je igrao bio je drugoligaš Extremadura. U dresu španjolske reprezentacije 35-godišnji Reyes je odigrao 21 utakmicu i zabio je četiri gola.

UEFA je potvrdila da će se na večerašnjem finalu Lige prvaka održati minuta šutnje za Jose Antonija Reyesa. (Hina)