Supetarski nogometni klub Puris uvjerljivom pobjedom od 3:0 protiv glavnog konkurenta NK Arne Peruški, osvojio je prvo mjesto u 3. županijskoj ligi i izborio dugo godina željeni plasman u Drugu županijsku nogometnu ligu. Na odlučujućoj utakmici bilo je oko 400 navijača, a pravi štimung tijekom cijele utakmice držali su supetarski navijači ARKADA BOYSI. Supetarsko slavlje je započelo u 53. minuti kada je Mateo Breščić pogodio je za vodstvo, a onda je u 66. minuti majstorskim potezom Alex Buršić zabio za 2:0. Ista minuta donijela je i isključenje Purisovog veznjaka Zorana Udovičića zbog drugog žutog kartona, ali Puris je i s deset igrača bio raspoložen i borben na mokrom terenu.

Konačnih 3:0 postavio je najbolji igrač susreta i cijele lige, Alex Buršić. Supetarsko slavlje započelo je na stadionu i nastavilo se je do duboko u noć uz domaće specijalitete i naše nogometne harmonikaše.

NK Puris zasluženo odlazi u viši rang uz nesebično zalaganje svih igrača na čelu s kapetanom Dejanom Lazarić,  glavnim trenerom Nevenom Baćac, veliku podršku  vodstva kluba na čelu s predsjednikom Nadirom Brešćić, pomoć raznih sponzora i glavnog sponzora Ganac eventa. 

Načelnik općine Sv. Petar u Šumi, koja i najviše u svom proračunu izdvaja za financiranje rada nogometnog kluba, dr.sc. Mario Bratulić, najavio je radove na uređenju stadiona, tribina, svlačionica i fitnes dvorane kako bi se osigurali još bolji uvjeti za rad, a nakon duljeg vremena planira se ponovno pokrenuti škola nogometa.   

(iPress)