U organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza i Košarkaškog kluba „Pazin“ proteklog je vikenda u Pazinu održan košarkaški regionalni turnir prvenstva Hrvatske za dječake, regije zapad, u kategorijama U-9 i U-11 za izravan plasman na državno prvenstvo.

U subotu je održan turnir u kategoriji U-11 na kojem su osim domaćina KK „Pazin“ sudjelovali i košarkaški klubovi „Oliva“ Vodnjan – Dignano, Crikvenica, FSV, Pula 1981 i Poreč. Nakon odigranih utakmica prvo je mjesto osvojila ekipa KK „Oliva“ Vodnjan – Dignano koja je u finalu slavila protiv ekipe domaćina KK „Pazin“ rezultatom 49:27.

U nedjelju je održan turnir u kategoriji U-9 na kojem su nastupile ekipe košarkaških klubova Pazin, „Oliva“ Vodnjan – Dignano i Rovinj. Nakon odigranih utakmica prvo je mjesto kao i dan ranije također osvojila ekipa KK „Oliva“ Vodnjan – Dignano koja je u finalnoj utakmici slavila protiv ekipe domaćina KK „Pazin“ rezultatom 13:8.

Ovim su rezultatima obje ekipe, KK „Oliva“ Vodnjan – Dignano i KK „Pazin“ u objema kategorijama U-9 i U-11 izborile plasman na državno prvenstvo. Po završetku turnira su svim ekipama koje su sudjelovale na turniru podijeljeni prigodni pehari i medalje.