Pulski judaš Dominik Družeta osvojio je zlato na European open natjecanju u Varšavi, natjecanju koje se boduje u kvalifikacijama za olimpijske igre. Dominik je tako 10 mjeseci nakon ozljede i operacije križnih ligamenata stigao do najviše stepenice podija na međunarodnog sceni. Nakon dugačke i naporne rehabilitacije i povratka u fizičku formu, bilo je potrebno vratiti samopouzdanje i mirnoću za nastup na najjačim svjetskim natjecanjima. Nakon ranih ispadanja na Grand prix u Tel Avivu i Grand slamu u Parizu, osvojio je državno prvenstvo, a u Varšavi je pokazao da se vratio i na međunarodnom planu.

U kategoriji do 81 kg nastupilo je 50 natjecatelja. Družeta je prvo kolo bio slobodan, u drugome je svladao Poljaka Pawela Kurtyku, kojeg je natjerao na tri kazne koje ujedno znače i diskvalifikaciju. U trećem je kolu u teškoj borbi u produžetku ostvario bacanje protiv snažnog Bjelorusa Yunusa Bekmurzaeva. Nakon ostvarenih pobjeda pulski je borac ušao i ritam i na borilištu izgledao puno bolje i opuštenije. U četvrtfinalu je po isteku druge minute borbe svojom omiljenom tehnikom „uchimata“ ostvario ipon protiv Ukrajinca Artema Kharchenka. Polufinalni dvoboj protiv Talijana Andree Regisa dobro otvara kaznom za Talijana, no potom Regis ostvaruje prednost kontra bacanjem. No već u slijedećem napadu Družeta uzvraća, a posao završava zahvatom u parteru.

U finalu mu je protivnik bio još jedan Ukrajinac Bohdan Zusko. Pulski borac furiozno završava posao, već nakon 49 sekundi dvaput je kontra bacanjima Ukrajinac završio na leđima, a Dominik stigao do zlata i prvih bodova u lovu na plasman u Tokyo.

Pred Dominikom je vrlo zahtjevan period,. Nakon natjecanja otputovao je na trodnevni trening kamp u Češku, od kuda putuje u Marakeš na Grand prix natjecanje na kojemu nastupa u subotu, a već idući tjedan na rasporedu je Grand slam u Jekaterinburgu.