U subotu 2. ožujka 2019. godine održan je međunarodni kup Samobora. U jakoj konkurenciji među 61 ekipom, Istarski borac nastupio je s deset natjecatelja u uzrastuU14.

Zlatnu medalju osvojila je Ariana Perković u težinskoj kategoriji do 57 kilograma. Dominantna u svim segmentima borbe, s tri brze pobjede, Ariana je pokazala formu koja opravdava titulu favorita na predstojećem prvenstvu države. Lucija Benčik u istoj težinskoj kategoriji upisala je dvije pobjede i dva poraza te zauzela peto mjesto u ukupnom poretku.

Srebrnu medalju u težinskoj kategoriji do 55 kilograma osvojio je Paolo Krajcar. U eliminacijskom dijelu natjecanja, promjena u višu težinsku kategoriju nije se osjetila i Paolo je lako ušao u finale kategorije. Gorički Dorian, predstavnik JK Samobor fizički je za nijansu bio spremniji i uspio je plasirati ručno bacanje za ippon, u golden scoreu finalne borbe. Stefano Scandale upisao je tri pobjede i dva poraza u istoj težinskoj kategoriji te se plasirao na peto mjesto.

Boban Antonio osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 34 kilograma. Nakon poraza u prvom kolu, Antonio je dominantnim nastupima u repasažu zasluženo osvojio treće mjesto. Drugu brončanu medalju osvojio je Anton Skoko u kategoriji do 38 kilograma. U četvrtfinalu kategorije zaustavio ga je stari znanac David Šega, predstavnik JK Lika. Nakon poraza, Anton je s dvije efektne pobjede zauzeo treće mjesto. Nikola Milovanović osvojio je treću brončanu medalju za naš klub. U težinskoj kategoriji do 46 kilograma, Nikola je čak 6 puta izlazio na tatami i upisao pet pobjeda i jedan poraz uvjetovan dvojbenom sudačkom odlukom.

U težinskoj kategoriji do 50 kilograma, 7. mjesta zauzeli su Deni Delbianco i Matija Buršić, dok je Dino Šarić ostao bez plasmana.