U Talijanskoj Follonici održan je europski kup za kadete kojim je otvorena europska kadetska sezona. Mladi pulski borac Dino Odobašić već je u svom prvom europskom nastupu osvojio srebro u kategoriji preko 90 kg, te time ostvario i normu na nastup na kadetskom prvenstvu Europe koje se održava u srpnju u Varšavi. Uspjeh mladog pulskog talenta tim je veći ukoliko se uzme u obzir da je još uvijek mlađi kadet, te pred njim predstoje još pune 3 godine kadetskog staža.

U prvoj borbi Odobašić je već u prvom napadu svladao domaćeg predstavnika Raffaela Romana. Potom je slijedila teška borba protiv Branka Tadića, predstavnika BiH, u kojoj je pulski borac pokazao bolju kondicijsku pripremljenost, te je pred kraj borbe ostvario ipon za pobjedu. U četvrtfinalu sa dva je bacanja prošao i Rayana Rezzuoka, prepreku iz Francuske. U polufinalu je priredio svojevrsno iznenađenje pobjedom iponom protiv izvrsnog ruskog borca Danisa Ismagilova. U finalu je Dino priznao poraz drugom Rusu u kategoriji Akhmetu Magomadovu. Iako je dojam da je uz malo više koncentracije u finalu mogao i do najviše stepenice postolja, srebro je sjajan uspjeh za početak Dinove europske karijere.

Druga dva pulska borca, Dani Klačar (do 55 kg) i Marko Džin (do 81 kg) poraženi su na otvaranju natjecanja od talijanskog, odnosno francuskog predstavnika.

Pulski kadeti sa europskim će nastupima nastaviti za mjesec dana nastupom na domaćem europskom kupu u Zagrebu.

(iPress)