U nedjelju 02.12. u Dublinu će biti održan žrijeb kvallifikacijskih grupa za EURO 2020.

Nakon sretne i spretne pobjede nad Španjolcima i nesretnog poraza od Engleza, naši najbolji nogometaši i stručni stožer isčekuju žrijeb. Iako smo ispali iz National League A u nižu skupinu, ostali smo u prvom šeširu prilikom žrijeba skupina ponajviše zahvaljujući slabijim rezultatima Njemačke i Poljske koji nisu uspjeli da pobjede u posljednjoj utakmici.

Očekivanja su ogromna, a kako da budu drugačija kada je u pitanju svjetski viceprvak. Cijela javnost očekuje da se naši „prošetaju“ kroz kvalifikacije iako smo vidjeli da smo ranjivi, bar kada su u pitanju susreti sa najboljim europskim ekipama. Kladionice bez obzira na format skupine, daju Hrvatskoj najveće šanse da se plasiraju na završnicu. Također, Hrvatska prema kvotama spada u red najvećih favorita za osvajanje EURO 2020. Isto tako, za prolazak na prvenstvo dobro stoje naši susjedi Bosna i Hercegovina, koja se nalazi u drugoj jakosnoj skupini, te Srbija koja se nalazi u trećoj jakosnoj skupini.

S obzrom na raspored po jakosnim skupinama, moguća je i tzv. „Balkanska grupa“ koju bi činile Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija ,Crna Gora ili Slovenija iz četvrtog šešira, te Makedonija. Iako je vrla mala mogućnost za ovakvo nešto, ukoliko bi se desilo to bi bila zasigurno bila i najzanimljivija skupina ovih kvalifikacija.

Gledajući na format natjecanja, bilo bi ogormno iznenađenje da se naša najbolja selekcija ne nađe među prve dvije selekcije iz grupe koje idu izravno na prvenstvo i to bi bila zasigurna ogromna sportska katastrofa za naš nogomet. Vjerujemo da će momci pokazati  i potvrditi u idućoj godini zbog čega su osvojili visoko drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.