26. međunarodni kup „Lika“ u organizaciji judo kluba Lika iz Zagreba održan je proteklog vikenda. Na natjecanju je nastupilo 880 natjecatelja, a je sudjelovao sa svojih deset najmlađih natjecatelja koji ujedno čine i budućnost kluba.

U uzrastu dječaka do 10 godina Istarski borac je imao tri predstavnika, do 27 kilograma Ivor Savanović je sa jednom pobjedom i dva poraza ostao bez plasmana, Toma Uhač u težinskoj kategoriji do 34 kilograma koja je ujedno bila i najmnogobrojnija u ovom uzrastu otvara natjecanje sa tri pobjede da bi zatim izgubio u polufinalu, ali pobjeđuje u borbi za treće mjesto i osvaja brončanu medalju. Najmlađi natjecatelj, Diego Delbianco, nastupio je u kategoriji do 42 kilograma, i iako je prvu borbu izgubio nije se predao te je kroz repasaš uz dvije pobjede također osvojio broncu.

U uzrastu dječaka do 12 godina Istarski borac je nastupio sa sedam natjecatelja, Anton Skoko u kategoriji do 38 kilograma uz tri pobjede i dva poraza zauzima peto mjesto, Jakov Cukon i Rok Bodiš nastupili su u kategoriji do 42 kilograma te nažalost obojica ostaju bez plasmana. Jakov je nakon poraza u prvoj borbi stigao do pobjede u repasažu, ali dalje nije išlo te ponovno gubi borbu, dok je Rok imao dvije pobjede za redom, ali su nakon toga uslijedila dva poraza te tako ostaje bez odličja.

Kategorija do 50 kilograma je za Istarski borac bila najzanimljivija jer su čak tri mlada pulska judaša sudjelovala toj kategoriji. Fabijan Kiza i Deni Delbianco sa dvije pobjede dolaze u polufinale te u međusobnom ogledu Deni odnosi pobjedu i  plasira se u finale gdje gubi od srpskog natjecatelja i osvaja srebrnu medalju, dok Fabijan u borbi za broncu pobjeđuje slovenskog natjecatelja i osvaja treće mjesto. Treći predstavnik Istarskog borca u ovoj kategoriji , Lukas Kai Cinkopan, sa dva poraza ostaje bez plasmana. Jedino zlato klubu donio je Stefano Scandale u kategoriji do 55 kilograma koji je uvjerljivo pobijedio sve tri borbe, što u konačnici znači da su se sa ovog jakog međunarodnog turnira mladi predstavnici Istarskog borca vratili sa jednim zlatom, jednim srebrom, tri brončane medalje te jednim petim mjestom.