Protekle subote održan je 55. međunarodni turnir «Nagaoka 2018» u Ljubljani. U konkurenciji među 61.ekipom, Istarski borac nastupio je s 15 natjecatelja u uzrastu U12,U14 i U16 te osvojio 6 zlatnih, 3 srebrne i 2 brončane medalje.

U uzrastu do 16 godina, u težinskoj kategoriji do 55 kilograma, Dani Klačar natjecanje je otvorio s dvije brze pobjede ipponima i plasirao se u finale. U golden scoru finalne borbe, predstavnik JK Bežigrad uspijeva u parteru izvući polugu na laktu Klačaru i prisiljava ga na predaju. U težinskoj kategoriji do 60 kilograma, David Sokolović osvojio je drugu srebrnu medalju. U eliminacijskom djelu natjecanja, Sokolović je s dva atraktivna bacanja zasluženo ušao u finale kategorije. U finalnoj borbi, predstavnik JŠ Maribor krajem prve minute plasirao je ručno bacanje i zasluženo slavio. Juraj Teković osvojio je treće srebro u težinskoj kategoriji do 73 kilograma. S prijavljenih pet natjecatelja u kategoriji , borbe su se odvijale po principu svatko sa svakim. Teković je upisao tri pobjede i jedan poraz te je s ukupnim tehničkim bodovima zauzeo drugo mjesto. U težinskoj kategoriji do 81. kilogram, Jakov Benčić osvojio je brončanu medalju. Anes Veseli, natjecatelj JK Sankaku zaustavio je našeg predstavnika u polufinalu. U borbi za broncu, Benčić rutinski u prvoj minuti rješava borbu u svoju korist. Zlatnu medalju u kategoriji preko 81 kilogram osvojio je Dino Odobašić.
Dino je još jednom pokazao dominantan nastup s pregršt atraktivnih bacanja.

U uzrastu do 14 godina zlatne medalje osvojili su Paolo Krajcar i Antonio Boban. Paolo Krajcar nastavio je s odličnom formom i u Ljubljani. S četiri atraktivan ippona, sve borbe, Paolo je završio prije isteka prve minute i zasluženo osvojio zlatnu medalju u težinskoj kategoriji do 50 kilograma. Antonio Boban u težinskoj kategoriji do 34 kilograma upisao je dvije pobjede i osvojio zlatnu medalju. Brončanu medalju u iznimno jakoj težinskoj kategoriji do 52 kilograma, osvojila je Arijana Perković. Arijana se nakon poraza u prvom kolu, probijala kroz repasaž i u konačnici osvojila treće mjesto. Luka Kotiga natjecanje je otvorio s dvije pobjede. Uslijedili su porazi u polufinalu i u borbi za broncu, te konačni plasman na petom mjesto u težinskoj kategoriji do 55 kilograma. Bez plasman ostali su Dino Šarić i Maro Pavlinović u kategoriji do 46 kilograma i Edgar Zović u kategoriji preko 66 kilograma.

Tri zlatne medalje osvojili su naši predstavnici u uzrastu do 12 godina. Anton Skoko u kategoriji do 38 kilograma upisao je pet pobjeda.Deni Delbianco u kategoriji do 50 kilograma slavio je četiri puta, a Scandale Stefano u kategoriji do 55 kilograma upisao je dvije pobjede.