Protekle subote u umaškoj školskoj dvorani odigrala se utakmica 2. kola 2 HOL zapad, između ekipa MOK 'Umag' i MOK 'Rijeka II'.

Dečki trenera Dragana Salapure upisali su i drugu pobjedu u 2. kolu 2 HOL zapad za seniore.
Naime nakon fantastične igre prošlog tjedna, ovog vikenda naši mladi dečki MOK UMAG su naišli na jako dobar otpor suparnika, ekipe MOK RIJEKA II te ostvarili i drugu pobjedu u 2 kolu 2 HOL zapad za seniore.

Otvaranje utakmice nije bilo dobro, u kojem gosti ulaze sa puno više koncentracije i motivacije, pa tako iskorištavaju greške domaćih i uzimaju set sa 25:17 U slijedeća dva druga seta domaćin igra sa malo više koncentracije i zalaganja i uzima oba set, iako ne bez muke, sa rezultatima 25:20 i 25:21.
No u 4 setu opet dolazi do pada koncentracije i gosti osvajaju set, nećemo reći sa lakoćom ali kažnjavaju svaku malu grešku domaćina koje ušao u set previše opušteno, te gosti zatvaraju na rezultatu 25:19.

Peti set se lomi do rezultata 4:4 nakon čega domaćini preuzimaju prednost koja raste do kraja seta kojeg zatvaraju sa 15:10 i s time i utakmicu u svoju korist.

Bila je ovo jedna pomalo čudna utakmica danas, gdje je sa strane domaćih bilo jako puno grešaka, i falilo je koncentracije u određenim trenucima. No, znajući da je ovo mlada ekipa (osim Ivice Radočaja i Marina Mulvaj-Kopani) to je i normalno za očekivati i slabiju utakmicu. Vjerojatno svi smo nakon prošlotjedne fantastične izvedbe očekivali još jednu takvu utakmicu, no moramo biti svjesni da je ovo pomlađena ekipa koja sigurno ima još puno prostora za napredak i normalne su ovakve oscilacije u igri.

U svakom slučaju moramo bit svjesni da i pored lošije igre, dečki su ostvarili pobjedu a to samo govori koliko ova ekipa ima potencijala, jer samo velike ekipe pobjeđuju i kad im ne ide sve od ruke.

MOK UMAG - MOK RIJEKA II 3:2 (17:25,25:20,25:21,19:25,15:10)

Za MOK UMAG su danas nastupali: Luka Burić (C) Karlo Burič, Leo Savić, Danijel Kremer, Ivica Radočaj, Miren Mulvaj-Kopani, Tomas Tarandek, Alex Ćetojević, Filip Paljuh i Niclas Sodomaco.
Trener: Dragan Salapura