Ekipa Boćarskog kluba osoba s invaliditetom Istarske županije 'Istrijana' u sastavu Sabina Brezac (Valbandon), Marina Relić (Kanfanar), Adriano Stihović (Lindar) i Robert Raste (Pula), osvojila je 3. mjesto (broncu) na upravo održanom državnom prvenstva u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u Poreču u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom.

Nažalost, samo jedna izgubljena utakmica bila je dovoljna na naša brončana ekipa  'završi' na 3. mjestu. Inače je ekipa BKOSIŽ 'Istrijana' sedam puta do sada nastupila na državnim prvenstvima za ekipe i u Istru/Pulu donijela 6 medalja - broncu iz Poreča 2012., broncu iz Poreča 2014., srebro iz Vodica 2015., zlato iz Poreča 2016., zlato iz Poreča 2017. i broncu iz Poreča 2018. godine.

Prvenstvo je bilo namijenjeno boćarskoj kategoriji BC5, u kojoj se igra isključivo u ekipama bez obzira na stupanj i vrstu tjelesnog oštećenja. Na prvenstvu se natjecalo osam nacionalnih ekipa.

Nakon ovog prvenstva, naš klub broji 167 pehara/medalje (1, 2 i 3 mjesta) od svog postojanja na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima, čime nastavljamo našu dominaciji u boćanju za osobe s invaliditetom u Republici Hrvatskoj, kao najtrofejniji boćarski klub osoba s invaliditetom.

Sada nakon završenog prvenstva slijedi sudjelovanje na nacionalnom turniru u Velikoj Gorici 8. prosinca te završno natjecanje u sklopu Hrvatske boćarske reprezentacije, gdje dvoje naših najboljih boćara (Komar i Osmanović) odlaze u Dubai (UAE) na otvoreno Svjetsko prvenstvo u boćanju za osobe s invaliditetom od 14. do 21. prosinca, čime se ujedno i službeno završava boćarska sezona 2018., javljaju iz BKOSIŽ 'Istrijana'. (iPress)