Jučer, u subotu 10.11.2018. u umaškoj školskoj dvorani sa početkom u 19,15 sati, odigrala se utakmica 1. kola 2 HOL zapad, između ekipe MOK Umag-CPM Umago i ekipe OK Gornja Vežica iz Rijeke.

Momci trenera Dragana Salapure nakon plasmana u 1/8 finala kupa Hrvatske, jučer su odigrali utakmicu 1. kola 2 HOL zapad, opet protiv istih suparnika koje su pobijedili u finalu kupa regije zapad.

Bila je to fantastična izvedba pomlađene ekipe MOK Umag-CPM Umago, predvođene iskusnim Ivicom Radočajem. Dečki su pokazali fantastičan angažman i pristup te borbenost. Utakmica je bila prava poslastica za gledatelje, koji su imali priliku vidjeti odličnu odbojkašku utakmicu i odličan nastup naših mladih igrača.

Naši dečki su ušli u utakmicu malo suzdržano, što su protivnici iskoristili i stvorili prednost od 4 poena. No, naši dečki do sredine prvog seta konsolidiraju svoju igru i polako smanjuju prednost, da bi preuzeli vodstvo kod rezultata 15:15 te isti zadržali i povećali do kraja seta te zatvorili sa 25:18.

U drugom setu naši dečki kreću još jače i motiviranije te tijekom cijelog seta vode i ne ispuštaju prednost te zatvaraju set u svoju korist 25:21.

Treći set opet naši dečki odlično otvaraju set i stvaraju prednost od 5 poena (5:0 i 6:1) no dolazi do malog pada u koncentraciji i gosti polako smanjuju prednost domaćih, te izjednačuju kod rezultata 12:12 i sve do kraja seta gledamo neizvjesnu borbu poen za poenom. Pri rezultatu 23:23 domaći propuštaju dvije prilike za zatvoriti set i utakmicu, i tako gosti dolaze do seta (25:23).

Četvrti set započinje neizvjesno i vodi se borba do negdje sredine seta kada domaći dečki stvaraju laganu prednost od 2 poena koju do kraja seta sigurno drže i povećavaju te zatvaraju set i utakmicu rezultatom 25:20 (3:1 u setovima).

Bila je ovo jedna veličanstvena i fantastična predstava naše mlade ekipe, u kojoj su svi dali maksimu. Pokazali pravilan pristup, angažman i borbenost, te su na vidjelo došli i rezultati višegodišnjeg rada, pogotovo mladih igrača, koji su danas imali fantastičnu izvedbu.

Svi koji su danas gledali utakmicu mogli su uživati u potezima naših mladih igrača. Čestitke svima, bravo dečki, budućnost kluba je u odličnim rukama. Samo tako dalje.

Potrebno je istaknuti da zasluge prije svega idu našem iskusnom treneru Draganu Salapuri za sav uloženi trud i rad u stvaranju ove ekipe ovih nekoliko godina.

Čestitke svakako idu i protivnicima koji su se pokazali kao respektabilna, kompaktna i borbena ekipa.

Za MOK Umag-CPM Umago su igrali: Luka Burić (C), Karlo Burić, Leo Savić, Danijel Kremer, Alex Četojević, Miren Mulvaj-Kopani, Ivica Radočaj, Tomas Tarandek, Filip Paljuh, Nicolas Sodomaco.
Trener: Dragan Salapura

1. Sudac Edi Grgorinić, Pula, 2. sudac Mihale Bišćan, Pula, zapisničar Ariana Paljuh, Umag, semafor Janja Grubišić-Stikić, Umag

Hvala vjernoj publici i svima koji nas uvijek vjerno prate i podržavaju ovih godina. (Edi Forza, predsjednik MOK Umag-CPM Umago)