Proteklog vikenda u dvorani OŠ Stoja u Puli održao se iznimno jak turnir za dječake (2006. godište i mlađi) kojim je nakon prošlotjednog turnira za predkadete završio 2. međunarodni Stoja Cup.

Na turniru su sudjelovali KK Zadar, KK Cibona, KOŠ Primorska (KP), KK FSV (Ri), KK Kastav i domaćin KK Stoja.

U kvalitetnim, zanimljivim, uzbudljivim i neizvjesnim utakmicama uživalo je 100-njak gledatelja što je za ovu razinu natjecanja iznimno velika brojka. Pobjednik turnira bio je KK Zadar koji je svojim igrama opravdao parolu da je „Bog stvorija čovika, a Zadar košarku“.

Turnir po grupama započeo je u 10 sati utakmicama Stoje i FSV-a te Zadra i Kastva. U direktnom srazu dviju najjačih ekipa trenutno u regiji, pobjedio je domaćin Stoja rezultatom 61:35. Razlika na terenu nije bila toliko velika koliko sam rezultat pokazuje jer su Riječani tijekom cijelog prvog poluvremena dobro parirali domaćinima. U drugom poluvremenu ponestalo im je koncentracije i snage pa su domaćini agresivnom igrom napravili i zadržali veliku prednost do kraja. Kod Stoje izrazito raspoloženi su bili Mlatac(15), Puniš(10) i Cetina(9) dok je kod FSV-a najbolji pojedinac bio Zatezalo(19). Na drugom terenu fizički nadmoćniji Zadar je imao puno lakši zadatak sa dječacima Kastva koji nisu mogli odgovoriti na sjajnu igru, uz Cedevitu, najboljoj ekipi u Hrvatskoj. Snaga Zadra je u timskoj igri što pokazuje i lista strijelaca u kojoj je svaki od 12-orice igrača postigao pogodak.

U druge dvije utakmice susreli su se KK FSV i KK Cibona te KK Kastav i KOŠ Primorska.

Agresivnom i inteligentnom igrom Žarkovića(24) Cibona je pobjedila FSV 56:30. U ekipi FSV-a opet je najviše pokazao Zatezalo sa 22 postignuta koša i dvije trice. Na drugom djelu parketa Koprani su organiziranom i čvrstom igrom pobjedili ekipu Kastva 51:31. Ponajbolji igrači Kopra bili su Tuhčić (14) i Bogatin (10) dok je kod Kastva najefikasniji bio Belanić(8), a standardni su bili Tićak i Obradović.