U Splitu su održana posljednja dva ovogodišnja državna prvenstva u judu, za uzraste mlađih seniora i mlađih kadeta. Unatoč tome što je nastupio bez nekolicine istaknutih natjecatelja, među kojima i Dominika Družete koji je još uvijek u fazi oporavka nakon operacije prednjih križnih ligamenata, Judo klub Istarski borac ostvario je vrlo dobre rezultata s ukupno devet osvojenih medalja, uz tri naslova državnih prvaka, izvješćuju iz kluba.

U uzrastu mlađih seniora naslov prvaka Hrvatske osvojio je Robert Klačar u kategoriji do 66 kg. Iako je Klačar bio favorit kategorije, nezgodna ozljeda gležnja utjecala je na njegovu pripremu izvedbu na natjecanju, te ga ograničavala u napadima. Unatoč tome, vrlo je uvjerljivo stigao do finala, a u veoma uzbudljivoj finalnoj borbi u produžetku je slavio protiv Samoborca Filipa Grebličkog. Pulski je borac tako ove godine ostvario sjajan uspjeh, osvojivši naslove državnog prvaka u uzrastima juniora, mlađih seniora i seniora.

Troje Puljana osvojilo je brončana odličja u uzrastu mlađih seniora. Goran Branković do medalje je stigao u kategoriji do 60 kg. Branković se plasirao u polufinale u kojemu je poražen od Marina Medvidovića (Solin), da bi u borbi za broncu bio bolji od Frana Videka (Pinky Vlia Gorica).

Damian Sokolović bio je brončani u kategoriji do 81 kg. Iako je mladi Puljanin svojom kvalitetom mogao i do sjajnije medalje, u drugom je kolu neoprezno izgubio od kasnijeg prvaka Kruna Korena (Pinky). Potom se kroz repasaž probio do borbe za broncu u kojoj je svladao još jednog Velikogoričana Tomislava Dusparu.

Lara Kliba treće je mjesto osvojila u kategoriji do 70 kg. Nakon početnog poraza od Dubrovčanke Anđele Violić, probila se do borbe za broncu u kojoj je iponom svladala Maju Franić (Kaštela).

U ekipnom poretku mlađih seniora Istarski borac je osvojio treće mjesto.

Među mlađim kadetima pulski je klub osvojio dva naslova državnih prvaka. Sjajan dan obitelji Klačar upotpunio je mlađi brat Dani Klačar koji je odličnim nastupom osvojio zlato u kategoriji do 50 kg. Dani je u jednoj od najkompetitivnijih kategorija sve svoje pobjede ostvario iponom, a u finalnoj borbi sa dva atraktivna bacanja svladao je Donata Martinovića (Zadar).

Zlato je osvojio i Dino Odobašić koji je obranio naslov prvaka u kategoriji preko 81 kg, i tako opravdao ulogu velikog favorita. Dino je posao odradio rutinski. U finalu je već u prvom napadu iponom svladao Gabriela Giljaču (Ura nage Dubrovnik), te tako osvojio već četvrti naslov prvaka Hrvatske.
Uz dva zlata Istarski je borac osvojio i tri bronce. Maro Pavlinović bio je treći u kategoriji do 42 kg. Nakon što je u polufinalu poražen od Ivana Katića (Osijek), u borbi za treće mjesto bio je bolji od Dina Miholacija (Panda Zagreb).

Juraj Teković se nakon početnog poraza u kategoriji do 66 kg probio do borbe za broncu, u kojoj je na bodove slavio protiv Roka Škomrlja (Kaštela).

Jakov Benčić stigao je do medalje u kategoriji do 73 kg. Odličnim se borbama probio do polufinala, u kojemu je izgubio od Petra Mandaca (Nippon Zagreb), da bi potom u borbi za broncu iponom parternom tehnikom pobijedio Tina Oršića (Samobor).

Trećim mjestom ekipno mlađi kadeti ponovili su uspjeh stariji kolega.
Istarski borac tako je uspješno okončao nastupe na ovogodišnjim državnim prvenstvima, a slijedi priprema za nastupe u ligaškim natjecanjima u kojima Istarski borac brani prošlogodišnji seniorski naslov i kadetsku broncu, navode u Judo klubu Istarski borac. (iPress)