U nedjelju 30. rujna 2018. godine održan je međunarodni turnir Trofeo Citta del mosaico dal 1964 & 38. Memorial prof. Adriana Tiberi u Spilimbergu. U konkurenciji među 31 ekipom, Istarski borac nastupio je s 13 natjecatelja u uzrastu mlađih kadeta i kadeta.

U uzrastu kadeta brončane medalje osvojili su Goran Branković i Jakov Benčić. Jakov Benčić je u težinskoj kategoriji do 73 kilograma odlično otvorio natjecanje s dvije pobjede, nakon čega je uslijedio poraz u polufinalu. U borbi za broncu, Benčić slavi brzom pobjedom protiv predstavnika Yama Arashi iz Udina.

U težinskoj kategoriji do 55 kilograma nastupili su Goran Branković i Dani Klačar. Oboje su nakon jedne pobjede i jednog poraza ušli u finale repasaža. U međusobnom dvoboju, u borbi za broncu slavio je Branković.

U uzrastu mlađih kadeta brončane medalje osvojili su Juraj Teković, Lara Butković i Edgar Zović. Juraj Teković je u težinskoj kategoriji do 73 kilograma nakon pobjede u prvom kolu, u drugoj borbi poražen na bodove, te je kroz repasažni dio natjecanja brzim ipponima zasluženo osvojio treće mjesto. Lara Butković u težinskoj kategoriji do 63 kilograma i Edgar Zović u težinskoj kategoriji +73 kilograma s dvije pobjede i porazom zauzeli su treća mjesta. U težinskoj kategoriji +73 kilograma nastupio je i Miho Rojnić i upisao dva poraza.
U težinskoj kategoriji do 60 kilograma David Sokolović zauzeo je 5 mjesto, Leon Klarić 7. mjesto dok su Mate Ljubić i Hugo Juraj Ocvirk ostali bez plasmana.

Luka Kotiga je u težinskoj kategoriji do 55 kilograma zauzeo 5. mjesto s dvije pobjede i dva poraza. Na samom početku borbe za brončanu medalju, Kotiga je nakon neuspješnog napada ostao u lošem položaju kojeg je predstavnik judo kluba Fenati kaznio za ippon.

Filip Bonaca ostao je bez plasmana u kategoriji do 38 kilograma.

</