U susretu 1. kola E skupine SP-a u nedjelju su u Samari nogometaši Srbije svladali Kostariku sa 1-0 (0-0).

Srbija je do pobjede došla u 56. minuti iz prekida. Branič Aleksandar Kolarov je iz slobodnog udarca sa 25 metara odlično pogodio "rašlje".

U drugoj utakmici E skupine večeras u 20 sati u Rostovu na Donu sastaju se Brazil i Švicarska.

Njemačka - Meksiko 0-1

U susretu 1. kola F skupine SP-a u nedjelju su u Moskvi nogometaši Njemačke, koji brane naslov prvaka, protiv Meksika izgubili sa 0-1 (0-1).

Pobjednički gol za Meksiko pao je u 35. minuti iz kontranapada, kojeg je poveo Javier Hernandez Chicharito, a u pogodak ga je pretvorio napadač PSV-a Hirving Lozano.

Drugi susret F skupine na rasporedu je u ponedjeljak u 14 sati, kada će igrati Švedska i Južna Koreja.

Brazil - Švicarska 1-1

U susretu 1. kola E skupine Svjetskoga prvenstva nogometaši Brazila i Švicarske su u Rostovu odigrali 1-1 (1-0).

Brazilci su poveli prekrasnim golom s 18 metara Phillipea Coutinha u 20. minuti, a Švicarci su izjednačili pogotkom Stevena Zubera u 50. minuti nakon udarca s kuta Xherdana Shaquirija. Za Brazilce je od prve minute zaigrao i oporavljeni najskuplji nogometaš svijeta Neymar, ali niti on nije bio dovoljan da peterostruki svjetski prvak pobijedi čvrste Švicarce. Tako na startu mundijala u Rusiji dvije najjače južnoameričke reprezentacije - Brazil i Argentina - nisu upisale pobjede.

Ranije je u ovoj skupini Srbija u Samari pobijedila Kostariku s 1-0 golom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca u 56. minuti.

U 2. kolu igraju 22. lipnja igraju Brazil - Kostarika i Švicarska - Srbija.

Pred 43.000 gledatelja na stadionu Rostov Arena sudio je Cesar Ramos iz Meksika.

(Hina/EPA-EFE/PETER POWELL)