Rukometnu sezonu velikih uspjeha – ulaska RK Mladi rudar u Premijer ligu i osvajanje 2. mjesta ŽRK Rudar završili smo sa 8. Rukometnim danom koji se održao 09. lipnja 2018. godine u SC Franko Mileta u Labinu.

Program je započeo turnirom u mini rukometu te su svoje snage odmjerili dvije ekipe ŽRK Rudar i dvije momčadi RK Mladi Rudar. Po završetku turnira svi minići dobili su Rukometne diplome za izuzetan trud i zalaganje na treningu i utakmicama u sezoni 2017/2018.

Nakon minića usljedila je utakmica izmađu dječaka A i dječaka B, a zatim između dječaka A i mlađih kadeta. Kao i prošle sezone, treneri su u svojoj momčadi odabali trojicu igrača kojima je po završetku utakmice dodjeljena nagrada „Kovarić“. Nagrada „Kovarić“ dodjeljuje se igračima koji su osim zalaganja na treningu i utakmicama također bili uspiješni u obavljanju svojih školskih i ostalih obaveza, koji su najviše napredovali i koji mogu biti primjer drugima. Nagradu „Kovarić“ u kategoriji dječaka dobili su Gabriel Vozila, Ivan Slavko Mikleuš i Antonio Licul, dok su u kategoriji mlađih kadeta nagradu dobili Luka Hrvatin, Dino Husejnagić i Luka Brenčić.

Nakon što su svoje utakmice odradile mlađe dobne skupine na red je došla utakmica roditelja i članova kluba, a nakon toga na parket su izašli veterani ALL STAR Istra i veterani RK Rudar, generacija koja je prije 25 godina ostvarila prvi povijesni ulazak u tada najviši rang Hrvatskog rukometa – 1. HRL.

Za kraj sportskog djela odigrana je utakmica između RK Mladi Rudar i selekcije igrača Primorsko-goranske i Istarske županije. Utakmica je završila rezultatom 28-28.