Predstojeći tjedan, do 17. lipnja, s ‘prologom’ od subote, 9.lipnja do ponedjeljka 11.lipnja, Poreč će postati europska judo prijestolnica. 

Ovogodišnji najveći judo događaj u Europi, ‘EJU Judo Festival Poreč 2018’, okupit će više od 1.000 judaša iz cijele Europe, rekao nam je Bruno Blumenschein, glasnogovornik Hrvatskog judo saveza Hrvatske koji je uz Europsku judo uniju organizator okupljanja judaša iz Europe.

Uz veliku podršku Turističke zajednice Poreča, Grada Poreča, hotelske kompanije Plava laguna i HEP-a u Poreču će boraviti 1.000 judoka iz 30 zemalja Europe među kojima će biti i olimpijski pobjednici, svjetski i europski prvaci, Teddy Rinera, Majlinde Kelmendi i Lukas Krpaleka.
Tijekom devetodnevnog trajanja Judo Festivala u Poreču će biti održan i seminar EU judo unije za trenere, obiteljski judo kamp i Olimpijski trening kamp te okupljanje za kadete U 18, U 15 i U13.

Poseban događaj bit će aktivnost kata trenera iz legendarnog Kodokan instituta iz Tokija te judo događanja ‘povezana’ uz Mrežu judašica koja će ponuditi treninge, rasprave za okruglim stolovima na temu ravnopravnosti spolova u judu.

Ovogodišnji Judo festival kojem će Poreč biti po treći puta domaćin bit će otvoren pressicom u ponedjeljak, koja će biti održana u hotelu Parentium, a na kojoj će uz gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, direktora TZG Nenada Velenika, predsjednika Uprave Plava laguna Nevena Stavera, direktora TZ IŽ Denisa Ivoševića, sudjelovati i predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čolak i predsjednik Europske judo unije Sergej Solovejčik. (iPress)