Ekspedicija hrvatske nogometne reprezentacije predvođena izbornikom Zlatkom Dalićem doputovala je u subotu poslijepodne u Rovinj gdje će boraviti do subote kada iz pulske Zračne luke lete za Liverpool gdje će dan kasnije odigrati pripremnu utakmicu protiv Brazila.

"Vatreni" su u Rovinju smješteni u Maistrin hotel Lone dok će treninge odrađivati na glavnom terenu Valbruna koji je za ovu prigodu posebno "našminkan" i spremno dočekuje hrvatske nogometne reprezentativce. Naime, otkad je Hrvatski nogometni savez odlučio da će upravo Rovinj biti baza prvog djela priprema marljivi djelatnici Valbrune sport intenzivno pripremaju travnjak i cijeli kompleks rovinjske Valbrune koja raspolaže s dva travnata terena i igralištem s umjetnom travom.

Hrvatski reprezentativci u subotu navečer zajednički će pratiti finalnu utakmicu Lige prvaka a prvi trening u Rovinju održat će se u nedjelju u 11 sati koji će ujedno biti jedini otvoreni trening za javnost u sklopu rovinjskih priprema.

Nakon Rovinja odnosno prijateljskog ogleda protiv Brazila, od 4. do 7. lipnja hrvatska vrsta boravit će u Opatiji, a trenirat će na Rujevici, a 8. lipnja će u Osijeku odigrati utakmicu protiv Senegala. Bit će to posljednji pripremni susret uoči Svjetskog prvenstva, a 11. lipnja reprezentacija putuje u Rusiju.

(Hina)