U Benkovcu je proteklu subotu održano Hrvatsko prvenstvo u kickboxingu u point fightu za juniore i light contactu za starije kadete na kojemu su nastupila 62 hrvatska kluba sa 318 sportaša. Pulski Planet Sport nastupio je sa dva juniora (Marko Džin, Antonio Jurman) u point fightu, starijom kadetkinjom (Martina Grabar) i starijim kadetom (Alek Kušar) u light contactu. Mala ali uspješna ekipa vratila se u Pulu sa tri zlata i jednim srebrom.

Alek Kušar, iako još mlađi kadet nastupio je u light contactu starijih kadeta -42 kg gdje je odličnim borbama osvojio zlato. Mlada Martina Grabar također je nastupila u starijim kadetkinjama -46 kg gdje je borbeno ne posustajući ni trenutka izborila finale u kojem se morala zadovoljiti srebrom.

Kod juniora u disciplini point fight -57 kg nastupio je Antonio Jurman osvojivši zlato. U kategoriji -74 kg Marko Džin je kao prošlogodišnji prvak bio prvi nositelj i prvu borbu bio slobodan a potom je bodovnom razlikom i prekidom borbe stigao do finala gdje je lijepom tehničkom borbom kontrolirajući svaki bod osvojio zlato.

Četiri natjecatelja i četiri medalje od čega 3 zlatnoga sjaja i 1 srebrna, ukupno treće mjesto po snazi klubova u Hrvatskoj (ukupno, point fight, light contact) rezultat je koji trenera Edija Viškovića čini zadovoljnim jer su i prije predstojećih svjetskih kupova u Budimpešti i Riminiju borci Jurman i Džin potvrdili status hrvatskih reprezentativaca u point fightu za nastup na Svjetskom prvenstvu sredinom rujna, dok mlade snage lijepo napreduju.