U subotu 5.5.2018. atletska karavana se opet preselila na stadion Veli Jože u Poreč i to već drugi put u dva tjedna.

Razlog je bilo Otvoreno prvenstvo Istre u atletici, u organizaciji Atletskog saveza Istre, drugo po redu, još bolje, profesionalnije i još jače nego prošle godine.
Natjecalo se u kategorijama Limači, Mlađi kadeti, Kadeti i Juniori.

Na natjecanju je bilo prijavljeno 194 mladih atletičara i atletičarki iz 8 klubova, 5 Istarskih i AK Jadran iz Crikvenice, a s obzirom da su gostovala i 2 kluba iz Slovenije, AK Radovljica i AK Kladivar iz Celja, može se reći da je natjecanje poprimilo i međunarodni karakter.

Najbrojniji među klubovima bili su predstavnici AK Medulin i AK Istra Pula te domaćini AK Maximvs Poreč, uz solidan broj predstavnika AK Albona Labin a po prvi puta nastupili su i mali atletičari mladog Istarskog kluba AK Vodnjan.

Natjecanje je prigodnim govorom otvorila dogradonačelnica Grada Poreča gospođa Nadia Štifanić Dobrilović, koja je između ostalog i članica atletskog kluba Maximvs Poreč, te velika zaljubljenica u atletiku i trčanje a nastupila je i u revijalnoj utrci na 400m za roditelje, trenere i navijače.

Za odličnu atmosferu pobrinuo se voditelj Giancarlo Segon uz odličan glas i još bolji odabir glazbe, a da sve bude idealno, pomogli su i idealni vremenski uvjeti.

Između trkačkih, skakačkih i bacačkih disciplina, najviše pažnje plijenili su sprintevi i to ona kraljevska disciplina od 100 metara.

Ljubitelji atletike koji su se okupili na tribinama Velog Jože zaista su mogli uživati u odličnim utrkama i vrhunskim rezultatima naših mladih sportaša. A od VIP gostiju moglo se vidjeti i stare atletske lisce, Radovana Kirina, Maria Paljara i Sergia Deltona, koji su uz ostale goste sudjelovali u ceremoniji podjele odličja.

Srušen je i poneki osobni rekord, a neki su se zadovoljili i onom izrekom "Važno je sudjelovati".

Na samom kraju natjecanja istrčana je i revijalna utrka na 400 metara za roditelje, trenere i navijače, koja je privukla iznenađujući broj trkača i trkačica, dakle mogao je sudjelovati tko je god htio.

Pobjednik je bio Matija Lisec, trener u atletskom klubu Maximvs Poreč a pobjednica trenerica Jasna Bolić iz AK Istra Pula te su nagrađeni prigodnim poklonom.

Navijanje naših atletičara za svoje trenere i roditelje, bilo je ludo i nezaboravno uz puno smijeha.

Da sve protekne u skladu s pravilima i propozicijama pobrinuli su se suci iz Zbora atletskih sudaca Istre te nije bilo diskvalifikacija ili spornih situacija, a neke sitne greške ispravljene su na vrijeme.