Prije početka utakmice u vrijeme kada se KK Kastav opraštao od Matije Katalinića minutom šutnje sudionici utakmice, a posebno Pazinci oprostili su se od Matije koji je pred sedam godina igrao s njima na mini košarkaškom turniru u Italiji.

Trener kadeta Dario Lukšić otputovao je jutros sa mini košarkašima na turnir u Italiji te ga je zamijenio Damir Ćus. Prvo poluvrijeme proteklo je u prednosti Pazinaca koji predvođeni u napadu Markom Krulčićem sa šutom za tri 5-5 imaju najveće vodstvo pri rezultatu 30-23.

Ekipe se mijenjaju u vodstvu do pola koša prednosti gostiju na poluvremenu je 51-52. U drugom poluvremenu gosti predvođeni fenomenalnim Rokom Prkačinom krajem treće četvrtine vode devet razlike. Domaćini se ne predaju nego dolaze na šest razlike 35 minuta do kraja. U zadnjoj minuti su na pet razlike ali dekocentracija, iskustvo gostiju i curenje iz koša trica ipak idu u prilog pobjedi gostiju od sedam razlike u kojoj su Pazinci pokazali da mogu sa svima u prvoj kadetskoj ligi se držati na visokoj razini.

Pored spomenutih treba istaći i double double učinak kod domaćih Gustovarca i Guština, a kod mladih vukova Majcunića i Gnjidića. Za daljnji napredak navedene generacije svih kadetskih ekipa potrebno je uz veliku količinu rada i poboljšanje čvrstine igre u obrani posebno na liniji dodavanja u čemu su složni svi treneri svih ekipa.

Ali treba i hrabrosti i vizija svih uprava svih klubova i trenera seniora da se sjete kada su i sa koliko godina i pokojni Dražen ali i Dino i Toni ubačeni u seniorsku vatru. Jer Prkačin je uistinu dragulj, isto je i Ivan Perasović ima ih još u svim klubovima i vršnjaka i nešto starijih kojii žurno trebaju ozbiljnije participirati u seniorskoj minutaži naših najačih klubova (kao npr. u KK Šibenik) i biti ne samo klupski nego i nacionalni dugoročni projekt koji će podignuti hrvatsku košarku tamo gdje svi želimo.

- Vrlo dobra utakmica. Izuzetan otpor Pazina u tijeku svih 40 minuta tako da je utakmica ušla u neizvjesnu završnicu te se pobjednik odlučivao u zadnjim minutama. Lijepa napadačka košarka oba dviju ekipa što se vidi po broju postignutih koševa. Još jednom čestitke ekipi KK Pazina na prikazanoj igri, istaknuo je trener Cibone Ante Samac.

- Čestitke prijatelju Anti i Cibosima na zasluženoj pobjedi. Rekao sam mu prije utakmice da bi više volio da ima rotaciju igrača na klupi jer bi Prkačin tada mogao ponešto sjediti više na klupi u čemu bi bila naša prigoda. Izmjenili smo na njemu tri igrača, udvajali ali ne kaže se bez razloga da je najbolji europski igrač navedenoga godišta. Za pobijediti renomirane goste treba imati raspoložene sve igrače ali i koncentraciju u bitnim trenucima ali i ponešto sreće što nam je danas nedostajalo. Također u našem sastavu su bila dva rekonvalescenta, ali velike čestitke svim našim dečkima na zalaganju, rekao  je trener KK Pazin Damir Ćus.

KK Pazin - KK Cibona 95-102 (25-23, 26-29, 23-31, 21-19)

Školsko gradska dvorana, Suci: Kolić i Kauzlarić ( oba Pula)

KK Pazin: Ančić, Baća, Gustovarac 28 ( 5 sk, 10 as) , Guštin 18 ( 16 sk, 6 as) Erik 3 ( 4 as) Kajtazović 7 ( 5 sk, 1 as) Fabris ( 1 as) Berton , Marko Krulčić 25 ( 4 sk, 5 as) Zajc 14 ( 3 sk, 2 as)

KK Cibona: Paponja, Rašić 5 ( 8 sk, 1 as) Škarica, Menalo , Prkačin 55 ( 19 sk, 5 as) Majcunić 23 ( 15 sk, 5 as) Buljević 5 ( 5 sk, 5 as) , Gnjidić 15 ( 10 sk, 9 as) Majić Svoboda