U Zagrebu su održana prvenstva Hrvatske u judu za uzraste juniora i juniorki, te dječaka i djevojčica.

Judaši istarskog borca ponovno su se prikazali u odličnom izdanju, a posebno su briljirali pulski juniori. Iako je pulski klub u tom uzrastu nastupio bez nekolicine izglednih kandidata za odličja, sedam natjecatelja koji su nastupili osvojili su isto toliko medalja, uz dva naslova državnih prvaka.
Zlata su osvojili Robert Klačar i Damian Sokolović. Klačar, aktualni seniorski državni prvak, opravdao je ulogu favorita kategorije do 66 kg. Kroz čitav je turnir bio uvjerljiv, a u finalu je na bodove svladao najopasnijeg konkurenta Lovru Barišića (Dalmacijacement), osvajača brončane medalje sa nedavno održanog juniorskog europskog kupa u Sarajevu.
U kategoriji do 81 kg finalni okršaj bio je između dva predstavnika Istarskog borca, Damiana Sokolovića i Antona Rosande. Oba su se pulska predstavnika probila u polufinale, u kojima su u dvostrukom pulsko-zagrebačkom okršaju bili bolji od Ivana Jelače (Rosanda), odnosno Marka Validžića (Sokolović). U finalu je bolji bio Sokolović koji je svladao klupskog kolegu zahvatom u parteru.

U finale se plasirao i Damjan Milošević u kategoriji do 100 kg. Iako je u finalnoj borbi protiv Josipa Kokeze imao dobru šansu za naslov prvaka, zbog nekoliko se učinjenih pogrešaka na kraju morao zadovoljiti srebrom. Kokeza je prethodno u prvom kolu u najdužoj borbi dana svladao Viktora Verzona, drugog predstavnika Istarskog borca u toj kategoriji. U borbi koja je uz redovitih četiri, trajala još 7 minuta produžetka Verzon je poražen na kazne. Zatim se kroz rapasaž probio do borbe za broncu, u kojoj je u još jednom maratonskom meču nakon 3 i pol minute produžetka svladao Stipu Šestana (Zadar).

Bronce su osvojili još i brat i sestra Goran i Barbara Branković. Goran je u kategoriji do 55 kg stigao do polufinala u kojemu je poražen od Nikole Zorotovića (Kaštela), da bi u borbi za broncu bio bolji od Frana Kužnina (Ura Nage Dubrovnik). Barbara je u prvom kolu kategorije do 52 kg poražena od Nine Katuše (Zadar), a kroz repasaž je stigla do borbe za broncu u kojoj je svladala Elenu Pleša (Pinky Velika gorica).

U ekipnom poretku juniora Istarski borac je osvojio uvjerljivo prvo mjesto.

U uzrastu dječaka i djevojčica Istarski borac je osvojio dvije medalje.

U kategoriji djevojčica do 52 kg svoju prvu državnu medalju osvojila je Ariana Perković. Ariana je do finala bila uvjerljiva, a u finalnoj borbi bolja od nje bila je Marta Voraček (Lika Zagreb), te se tako u Pulu vratila sa srebrom.

Brončanu medalju osvojio je Paolo Krajcar u kategoriji do 46 kg. Paolo je nakon dvije pobjede poražen u četvrtfinalu, da bi zatim sa još dvije stigao do borbe za broncu, u kojoj je svladao Marina Lukića (Zagrebačka judo škola).

Još je troje članova Istarskog borca stiglo blizu medalje. Edgar Zović nastup u kategoriji preko 66 kg okončao je na petom mjestu, dok su Luka Kotiga (-50 kg) i Lara Butković (-63 kg) bili sedmi.