U Pazinu je odigrana jako uzbudljiva utakmica u kojoj je po drugi puta ove godine prvak zapada bio uspješniji od prvaka istoka. Domaćini su u prvom poluvremenu bili previše nervozni i pod pritiskom jer su pored za sebe utakmicu igrali i za trenera Daria Lukšića koji je imao obiteljsku svečanost i predjsenika kluba Nevena Ćus koji je slavio 60-ti rođendan. Nakon vodstva na početku 13-6 dozvolili su gostima potpuni preokret i vodstvo od 15-20. Ipak četvrtina košem Filipa Gustovarca u posljednoj sekundi završava izjednačeno. U drugoj četvrtini i trećoj ćetvrtini gleda se isti film. Ipak bolja koncentracija domaćina (za kojega su igrali svi igrači!) u napadu i agresivnija obrana urodila su plodom i domaćini na kraju slave uz double dobule učinak (a dojam je uz puno rezervi) Gvida Guština sa 20 skokova i 33 koša i skoro triple dobule učinak kod gostiju samozatajnog Luke Špehara sa 18 koševa 10 skokova i 9 asistencija. Zajednički dojam obiju ekipa je da je prva kadetska liga pun pogodak HKS-a.

Čestitke Pazinu na zasluženoj pobjedi. Utakmica je bila u visokom ritmu. Iako je Pazin zasluženo pobijedio da je otišlo na našu stranu ne bi bilo nezasluženo. Na krajnji rezlutat po mom mišljenju utjecala je ozljeda skočnog zgloba Stankovića u bitnom trenutku za nas. Utorak nas čeka Cedevita to je naše zadnje kolo i ovim putem još jednom bi pohvalio HKS-a na inicijativi uvođenja kadetske prve lige. Mislim je bila korisna za sve ekipe i da ovu generaciju igrača rođenih 2001. trebalo kao bazu zadržati jer u svakom klubu ima barem pokoji jako interesantan igrač sa kojim ako se nastavi raditi može biti plus i za sredine iz koje dolazi ali možda i za najviše razine, rekao je zrener gostiju Kruno Rimac.

- Čestitke ekipi gostiju i svi komplmenti za odigranu utakmicu. Da su i oni slavili ne bi bilo nezasluženo. Čestitke i mojim dečkima koji su pokazali karakter kada je bilo najvažnije. Pohvale svim igračima posebno onima koji su najviše igrali. Ipak istaknuo bi Tea Erika koji je u prvom poluvremenu ostavio Špehara na dva koša, a u zadnjoj četvrtini zabio devet koševa od kojih dvije trice i odlučio utakmicu. Slijede nam četiri utakmice, dvije utakmice sa Cibonom jedna sa Cedevitim i na kraju doma sa Dubrovnikom u kojima nam je cilj odigrati najbolje i dati sve od sebe. Moram kao i kolega Rimac pohvaliti realiziranu ideju HKS-a. Osim što su dečki stasavali i igrali svaki vikend utakmicu diljem lijepe naše, veselili se pobjedama i sportski se učili porazima stvorili su i naviku putovanja i odricanja za voljeni sport kada im se uz snijeg u nekoliko navrata koji je bio na prometnicama nije previše išlo na put. Očekujemo daljnji rad pojačani po klubovima i smjernice HKS-a jer je stvorena baza igrača u deset klubova sa kojima zajedno sa krovnom organizacijom svi skupa moramo zasukati rukave, kazao je trener domaćina Dario Lukšić.

KK Pazin - KK Slavonski brod 1946   90-82 (24-24, 15-16, 25-23,26-19)

Gradsko školska dvorana u Pazinu, Gledatelj 100, Suci. Ivković i Kolić ( oba Pula)

KK Pazin: Ančić, Baća 1 as, Zajc 9 ( 2 as, 4 sk) Gustovarac 25 ( 2 sk, 7 as), Guštin 33 ( 20 sk, 2 as) , 15 ( 2 sk, 3 as), Fabris ( 4 sk, 1 as) Berton, Luka Krulčić 2 ( 1 sk) Marko Krulčić 6 ( 3 sk, 2 as)

KK Slavonski Brod 1946: Mutić 3 ( 5 sk, 1 as) Kovačević, Kremer 26 ( 8 sk, 2 as) Martinović 6 ( 3sk, 2 as) Špehar 18 ( 10 sk, 9 as) Paspasović 3 ( 6 sk, 5 as) Vištica, Matačić ( 1 sk, 1 as) Jagar 20 ( 7 sk, 2 as) Stanković 6 ( 6 sk, 1 as), Šljivarić.