Od subote 31. ožujka do ponedjeljka 2. travnja održao se 11. po redu Međunarodni rukometni Uskršnji turnir Labin 2018. Na turniru je sudjelovalo ukupno 12 ekipa podjeljenih u 3 skupine, U18 za dječake, U16 za dječake i U18 za djevojke.

U skupini U18 za dječake sudjelovali su ekipe Pallamano Modena, JSG Further Land, RK Veruda i domaćin RK Mladi Rudar. U skupini U16 za dječake sudjelovale su ekipe Pallamano Modena, Pallamano Prato, JSG Further Land i domaćin RK Mladi Rudar. U skupini U18 za djevojke sudjelovale su tri ekipe JSG Further Land i ŽRK Arena iz Pule.

U tri dana, koliko je trajao turnir, odigralo se preko 30 utakmica te su zadnji dan, u ponedjeljak 2. travnja odigrane finalne utakmice po kategorijama.

U kategoriji U18 za dječake pobjedila je ekipa Mladog Rudara. U uzbudljivoj završnici pri rezultatu 20-19 za domaćina i pri isteku vremena, ekipa Pallamano Modena izborila je sedmerac koji ih je mogao odvesti u produžetke međutim sjajni Toni Štingl svojom je obranom otklonio sve mogućnosti za nastavak i donio svojoj ekipi prvo mjesto na turniru a Pallamano Modena se morala zadovoljiti sa drugim mjestom. Treće mjesto na turniru pripalo je ekipi JSG Further Land.

Od pojedinačnih nagrada, nagrada za najboljeg strijelca turnira otišla je u ruke igraču Modene – Alessio Pugliese. Zatim za najboljeg golmana turnira proglašen je igrač Mladog Rudara - Toni Štingl koji je uz tu, naslova vrijednu obranu, sakupio još mnogo odličnih obrana te jednostavno izluđivao talijane i njemce. Titulu najboljeg igrača turnira u kategoriji U18 uzeo je treću godinu za redom igrač Mladog Rudara – Marin Dukić koji je u finalu bio pokretač svih bitnih akcija u napadu te se isticao borbenošću u obrani te je uz Vanju Šehića, najboljeg strijelca u domaćim redovima, najzaslužniji za dobre rezultate kovara tokom cijelog turnira.

U kategoriji U16 za dječake u finalu je pobjedila momčad Pallamano Modena zaustavivši domaću momčad Mladog Rudara. Utakmica nije bila toliko dramatična kao u kategoriji U18, momčad Modene je imala rezultat na svojoj strani cijelu utakmicu te se samo u par navrata momčad domaćina uspijela približiti na minimalni zaostatak međutim falilo je koncentracije za koje kakav preokret. Prvim porazom i to u finalu, momčad Mladog Rudara zauzela je drugo mjesto, dok se na trećem mjestu smjestila momčad JSG Further Land.

Od pojedinačnih nagrada, nagrada za najboljeg strijelca turnira otišla je u ruke igraču Pallamano Prata – Mahdi Halim. Za najboljeg golmana turnira proglašen je igrač Modene – Luca Spelta a titula najboljeg igrača turnira pripala je igraču u domaćim redovima – Dini Husejnagiću.

U kategoriji U18 za djevojke prva tri mjesta pripala su jednom klubu, JSG Further Land dok je na 4. mjestu završila ŽRK Arena. Isto tako sve pojedinačne nagrade pripale su igračicama JSG Further Land-a. Najbolji strijelac turnira bila je Emma Sonlein, najbolja golmanica Fabienne Schubert, dok je za najbolji igračicu izabrana prošlogodišnji najbolji strijelac turnira Lena Wanzek.