Judo klub Istarski borac Pula u subotu, 17. ožujka je sa svojih sedam natjecatelja sudjelovao na jakom međunarodnom turniru Junior Koroška open 2018. gdje je nastupilo 250 natjecatelja iz 20 zemalja.

U konkurenciji juniorki nastupile su Brabara Branković u kategoriji do 52 kilograma, te Lara Kliba u kategoriji do 70 kilograma. Nažalost obe natjecateljice su doživjele po dva poraza i ostale bez plasmana.

U muškoj konkurenciji Istarski borac je imao svojih pet predstavnika.

Do 66 kg, Robert Klačar je odlično otvorio natjecanje te nanizao dvije pobjede. U trećoj borbi mu je koncentracija malo popustila te gubi od ruskog predstavnika, međutim kroz repasaž se vraća u formu i nakon još dvije dobivene borbe nad talijanom i austrijancem osvaja brončanu medalju.

Treće mjesto osvojio je i njegov kolega Damian Sokolović u kategoriji do 81. kilograma koji nakon tri uzastopne pobjede gubi borbu za ulazak u finale i također u repasažu dočekuje češkog judaša te si pripisuje pobjedu za treće mjesto. U istoj kategoriji nastupio je i Jakov Cvetko koji nakon poraza u prvoj borbi ispada iz daljnjeg tijeka natjecanja.

Sa dva poraza svoj nastup su završili Anton Rosanda u kategoriji do 90 kilograma i Damjan Milošević koji se natjecao u kategoriji do 100 kilograma.

Pulski judaši su na ovom natjecanju testirali svoju spremnost, a nakon natjecanja ostali su i na pripremama za ona natjecanja koja im tek predstoje, a prvo od njih je već ovog vikenda kada putuju u Sarajevo na europski juniorski kup.