Proteklog vikenda u Pazinu u organizaciji Sportklub televizije održao se posljednji od četiri kvalifikacijska turnira projekta „Basket4kids“ za Hrvatsku (2005. godište i mlađi). Pobjednik turnira u Pazinu bila je KK Stoja koja će zajedno sa pobjednicima dosadašnjih regionalnih turnira KK Zadar, KK Zagreb i KK VROS Osijek nastupiti na završnom turniru u Zagrebu.

Dječaci Stoje su opet pokazali svoju kvalitetu te su nakon pobjeda u grupi nad vršnjacima iz KK Pula 1981 i KK Kostrena izborili finale. U finalu su se susreli za izvanrednom ekipom KK Kastav koja na kraju ipak nije mogla pružiti veći otpor sjajnim dječacima sa Stoje.

Moramo napomenuti da je i KK Pula 1981 odigrala sjajan turnir te tako zajedno sa svojim vršnjacima sa Stoje pokazala da pulska košarka ima perspektivu. Uz adekvatnu podršku gradskih, sportskih i gospodarskih struktura u bliskoj se budućnosti može očekivati veliki povratak košarke u Pulu kao u doba kada je košarka bila predvodnica muških ekipnih sportova u gradu.

Pobjeda na turniru u Pazinu je još jedan u nizu uspjeha i priznanja za kvalitetan rad U KK Stoji, a trener Damir Pavletić će sa svojim Dječacima put Zagreba na završni Final four već ovog vikenda (24. i 25.03.2018.) gdje će odmjeriti snage sa najboljim školama hrvatske košarke.

Pobjednik turnira u Republici Hrvatskoj će zajedno sa pobjednicima turnira u Sloveniji, BiH, Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori te sa vršnjacima četiri finalista final foura Eurolige ići na završni turnir Eurolige u Beograd u razdoblju od 18. do 20. svibnja ove godine.