U sklopu ovogodišnje 'Istarske rivijere' najstarijeg međunarodnog teniskog turnira u Hrvatskoj, s tradicijom dugom 45. godina, ove godine u svojem 46. izdanju, uz već održani turnir u Rovinju, održat će se i turnir na terenima Valamar Riviera u Poreču a idući tjedan i u Opatiji.

Poreč je okosnica Istarske riviere rekao je prisutnima, na neformalnom otvaranju porečkog dijela Istarske riviere, među kojima su bili gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, direktor Turističke zajednice Poreč Nenad Velenik, predsjednik Sportske zajednice Poreča Alfredo Mendiković i predstavnici Valamar Riviere, direktor Istarske rivijere Branko Horvat.

Na ovogodišnjem turniru sudjeluje oko 150 sudionika, sa pet kontinenta i više od 30 zemalja. Nagradni fond ovogodišnje Istarske riviere iznosi 45.000 $, odnosno 15.000 $ po svakom održanom turniru. Postignuti rezultati tenisača na Istarskoj rivijeri boduju se za svjetsku ATP rang listu, istaknuo je direktor turnira Branimir Horvat zahvalivši se domaćinima i gradu Poreču na iznimnoj podršci koju daju održavaanjerm turnira Istarska rivijera.

Poreč je često domaćin vrhunskim sportskim manifestacijama, rekao je obraćajući se prisutnima gradonačelnik Poreča Loris Peršurić. Ove godine bili smo domaćini grupe EP-a u rukometu a budući imamo odličnu sportsku infrastrukturu, koju redovno poboljšavamo, čast nam je da smo domaćini i sportskim manifestacijama sa tako dugom tradicijom kakvu imaju teniski turniri Istarske rivijere.

Podržavamo takve sportske manifestacije poput teniskih turnira Istarska rivijera. U strategiji turističkog pozicioniranja, sportske manifestacije mogu biti motivom dolaska u Poreč posebno ako se manifestacije održavaju u pred i post sezoni, rekao je direktor TZ Poreč Nenad Velenik naglasivši da je u navedenim razdobljima prošle godine Poreč ostvario 270.000 noćenja u kojima je svoj udio dao i porečki turnir Istarske rivijere. Dobro ste došli u Poreč, rekao je Velenik poželjevši natjecateljima dobre sportske rezultate .

Turnir Istarska rivijera je institucija među sportskim događanjima u regiji, a značaju turnira pridonosi i činjenica da su u dosadašnjim izdanjima turnira Istarska rivijera svoje teniske karijere otvorili Goran Ivanišević, Boris Becker, Thomas Muster, Goran Prpić, Magnus Gustafsson, Marin Čilić, i mnogi drugi svjetski poznati tenisači, a u novije vrijeme i Dominik Thiem, ove godine trenutno 6. i Laslo Djere trenutno 90. na svjetskoj ATP ljestvici . (DM)