Najbolji pulski judaš Dominik Družeta na grand prix turniru u marokanskom Agadiru odradio je svoj prvi nastup nakon ozljede gležnja i okončao ga na petom mjestu.

Dominik je kao šesti nositelj kategorije do 81 kg prvo kolo bio slobodan, a u drugome mu je protivnik bio Amerikanac Arthur Wright. Pulski se borac od početka pokazao superiornim nad svojim protivnikom, te je nakon dvije minute borbe pobjedu ostvario zahvatom držanja u parteru.

Nakon toga u četvrtfinalu mu je protivnik bio svjetski juniorski prvak i treći nositelj, Belgijanac Matthias Casse. Dominik je u prvom dijelu borbe bio dominantniji i natjerao protivnika na kaznu, no nije uspio ostvariti prednost. Kako je borba odmicala tako je padao u ritmu te je došla do izražaja činjenica da pulski borac nakon ozljede još nije u vrhunskoj natjecateljskoj formi. Nakon regularnog dijela borba je bila neodlučena, a nakon pune dvije minute produžetka Belgijanac ostvaruje bacanje za pobjedu.

U repasažnoj borbi Dominik je svladao nezgodnog Marokanca Achrafa Moutiija. Već nakon prve minute pulski borac ima dvije kazne i na rubu je diskvalifikacije, no potom hvata konce, ostvaruje bacanje i preuzima vodstvo, a pola minute prije kraja drugim bacanjem otklanja dvojbe oko pobjednika.

U borbi za broncu poražen je od Portugalca Anrija Egutidze. Slično kao i u borbi protiv Belgijanca, u prvom dijelu borbe bio je dominantan i natjerao svog protivnika na kazne, no potom ostaje bez snage, i u drugoj minuti produžetka Portugalac ostvaruje pobjedu nožnim bacanjem.

Petim mjestom Družeta je zaradio nova 252 boda, čime se popeo sa 29. na 26. mjesto svjetske rang ljestvice. Već ovaj vikend očekuje ga nastup na grand slam turniru u Jekaterinburgu, te potom daljnje podizanje forme pred prvi glavni cilj u 2018. godini, europsko seniorsko prvenstvo koje se krajem travnje održava u Tel Avivu, a na kojemu brani prošlogodišnju broncu.