Protekle subote održan je međunarodni turnir kup u Samoboru, gdje je u konkurenciji među 49 ekipa, Istarski borac nastupio sa 16 natjecatelja u uzrastu U10, U12, U14 i U16.

U najmlađem uzrastu dječaka do deset godina nastupila su dva natjecatelja i to Toma Uhač u kategoriji do 30 kg koji je sa jednim porazom i tri pobjede osvojio treće mjesto, i naš najmlađi predstavnik Diego Delbianco do 38 kg, kojemu je ovo ujedno i prvo natjecanje ovakvog karaktera, te sa dva poraza ostaje bez plasmana.

Šest judaša Istarskog borca nastupila su u uzrastu U12 gdje smo imali čak dvije zlatne medalje i to Denija Delbianca i Karla Kalinića. Deni je u kategoriji do 46 kilograma ostvario uvjerljive četiri pobjede, dok je Karlu u kategoriji do 55 kilograma za najsjajniju medalju bilo dovoljno ostvariti tri pobjede. Treće mjesto osvjio je Stefano Scandale u kat. do 50 kg uz jedan poraz i dvije pobjede. Na peto mjesto se plasirao Fabijan Kiza do 42 kilograma sa dva poraza i tri pobjede, dok su Anton Skoko u kategoriji do 38 kilograma i Lukas kai Cinkopan do 46 kg ostali bez plasmana.

U uzrastu do 14 godina srebrnu medalju osvojio je Luka Kotiga u težinskoj kategoriji do 46 kilograma. Kotiga je s efektivnim bočnim bacanjima i dominantnim nastupom ušao u finalne. Finalnu borbu protiv Donata Martinovića (Zadar), Kotiga je poveo wazarijem ali je u posljednjoj minuti nakon lošeg napada ostao u nepovoljnom položaju, kojeg je Zadranin kaznio kontra bacanjem.

U istoj težinskoj kategoriji, brončanu medalju osvojio je Paolo Krajcar. Zbog poraza u četvrtfinalu, Krajcar je kroz repasaž morao nanizati tri pobjede kako bi osigurao treće mjesto.

U težinskoj kategoriji do 55 kilograma, drugu brončanu medalju u uzrastu do 14 godina osvojio je Andrej Kalinić.

Pavlinović Maro ostao je bez plasmana u kategoriji do 42 kilograma.

U uzrastu do šesnaest godina zlatnu medalju osvojio je Dani Klačar u težinskoj kategorji do 46 kilograma. Klačar je sve borbe završio ipponima te je pokazao vrhunsku formu za predstojeća prvenstva države. Arian Jovanović je u istoj težinskoj kategoriji poražen u borbi za broncu.

David Sokolović u težinskoj kategoriji do 50 kilograma i Adna Trbalić u težinskoj kategoriji do 57 kilograma ostali su bez plasmana.