U subotu 3. ožujka održan je 13. turnir za dječake „Dan rudara – Labinska republika“ 2018. Na turniru su nastupili RK Zamet, RK Novigrad, RK Veruda, MRK Arena Jadrograd te domaćin RK Mladi Rudar koji je nastupao s dvije ekipe. Momčadi su podjeljene u dvije skupine te nakon odigranih međusobnih utakmica slijedile su utakimce za plasman, za 5. mjesto, dvije polufinalen utakmice te utakmice za 3. mjesto i finale.

U grupi A bili su MRK Arena Jadrograd, RK Mladi Rudar 2 i RK Zamet. RK Zamet je grupnu fazu završio na prvom mjestu pobjedivši RK Mladi Rudar 2 rezultatom 15-6 te pobjedivši MRK Arenu Jadrograd rezultatom11-9. Drugo mjesto pripalo je MRK Areni Jadrograd koja je svoju jedinu pobjedu u gurpnoj fazi ostvarila protiv RK Mladi Rudar 2 rezultatom 12-8. RK Mladi Rudar 2 završio je na trećem mjestu bez pobjede u grupnoj fazi.

U grupi B bili su RK Mladi Rudar, RK Novigrad i RK Veruda. RK Mladi Rudar grupnu fazu je završio na prvom mjestu pobjedivši RK Novigrad rezultatom 12-6 te pobjedivši RK Verudu rezultatom 18-9. Drugo mjesto pripalo je RK Novigradu koji je svladao RK Verudu rezultatom 15-10. RK Veruda završila je na 3. mjestu skupine bez upisane pobjede kao i domaćin RK Mladi Rudar 2 u grupi A.

Nakon grupne faze usljedile su utakmice za plasman. Prva na redu bila je utakmica za 5. mjesto koju su igrale dvije trećo-plasirane momčadi iz grupne faze, RK Mladi Rudar 2 i RK Veruda. RK Mladi Rudar 2 ostvario je prvu pobjedu na turniru pobjedivši RK Verudu rezultatom 12-10 te zauzeo 5. mjesto na turniru.

Zatim su usljedila 2 polufinalna dvoboja između RK Novigrada i RK Zameta te MRK Arene Jadrograd i RK Mladog Rudara. U prvom polufinalnom dvoboju pobjedila je momčad Zameta rezultatom 12-8 te se plasirala u finale turnira a RK Novigrad poslala u borbu za 3. mjesto. U drugom polufinalnom susretu domaćin RK Mladi Rudar pobjedio je MRK Arenu Jadrograd rezultatom 15-12 te se nakon par godina napokon kao domaćin plasirao u finale turnira.

U utakmici za 3. mjesto pobjedio je RK Novigrad rezultatom 9-7 dok je u finalu bolja bila momčad Mladog Rudar rezultatom 10-9.

Finalni poredak:
1. RK Mladi Rudar
2. RK Zamet
3. RK Novigrad
4. MRK Arena Jadrograd
5. RK Mladi Rudar 2
6. RK Veruda

Osim nagrada za finalni poredak na turniru su se dodjelile nagrade za najboljeg golmana, najboljeg igrača i najboljeg strijelca turnira. Najbolji golman turnira bio je Luka Murselović iz RK Mladog Rudara, najbolji igrač turnira bio je Petar Lencović iz RK Zameta te najbolji strijelac turnira s ukupno 23 pogodaka bio je Niko Franković iz RK Mladog Rudara.