Pazinski kadeti bez ozljeđenih Kajtazovića i Fabrisa te bolesnog Bertona i obvezama spriječenog Baće imali su jedan jedini cilj. Ostati što duže u igri sa favoriziranom i kompletnom Cedevitom koja je uvjerljivo dobila i prve pratitelje u prvoj kadetskoj ligi KK Cibonu i KK Split.

Prvu četvrtinu dobro su domaćini otvorili i ekipe su se stalno izmjenjivale u vodstvu. Na semaforu je 1,15 sekundi do kraja prve četvrtine 24-21 za razigrane Pazince. Nakon pola koša prednosti gostiju u prvoj četvrtini Pazinci drže pristojnih minus pet i na poluvremenu utakmice. Ni početni nalet visoke i fizički jako dobro spremne Cedevite u trećoj četvrtini nije donio osjetljivu prednost gostiju.

Tek u drugom dijelu treće četvrtine gosti rade plus deset i do kraja četvrtine odlaze na odlučujućih 23 razlike. U posljednjoj četvrtini domaćini zadržavaju prihvatljivih 24 razlike. Treba istaknuti da su gosti s obzirom na odlične fizičke sposobnosti orijentirali napad na igru što bliže košu gdje su imali šut za dva šut 51%, za razliku od 40% domaće ekipe.

U šutu za tri domaćini su postigli 8 trica uz šut 33%, a gosti su za svoje četiri trice imali šut od 25%. Na kraju utakmice pazinska publika pljeskom je ispratila sa terena oba dvije ekipe.

- Nismo bili u utakmici kao uobičajno i jedna je to od naših lošijih utakmica. Previše promašenih zicera s obzirom da smo imali 21 skok više. Ekipa KK Pazina je odigrala dosta kvalitetno protiv nas, preko svojih mogućnosti bez obzira na hendikep odsustva nekoliko igrača, rekao je Anđelko Matov trener KK Cedevite.

- Prije svega čestitke KK Cedeviti na pobjedi dokazali su da su moćna ekipa. Možemo biti prezadovoljni s obzirom na brojna odsustva. Čestitam našim dečkima na zalaganju, hrabroj i dobroj igri. Utakmica je bila jako lijepa i mislim da su gledatelji uživali. Mi smo se već okrenuli utakmici u Bjelovaru i nastavljamo dalje, izjavio je Dario Lukšić trener KK Pazin.

KK Pazin - KK Cedevita 74-98 (26-27, 17-21, 13-31, 18-19)

Školsko gradska dvorana, Gledatelja 150, Suci: Đuraki i Ivković (oba Pula)

KK Pazin: Ančić (1 sk,1 as), Zajc 6, (4 sk, 6 as), Gustovarac 15 ( 3 sk, 4 as) Guštin 20 ( 12 sk, 2 as), Erik 21 ( 5 sk, 5 as), Fabris, Berton, Luka Krulčić ( 2 sk, 1 as), Marko Krulčić 12 ( 2 sk, 1 as), Lukšić .

KK Cedevita: Bruno Strunjak ( 1 as), Mionni, Trefli ( 4 sk, 2 as), Mehdić 21 ( 2 sk, 8 as), Lukačić 23 ( 4 sk, 3 as), Farkač, Stunja 2 , Bošnjak 8 ( 13 sk, 1 as), Radovič 13 ( 8 sk, 7 as), Vito Strunjak 2( 2 sk, 1 as) , Parlov 17 ( 14 sk, 6 as) Matković 17 ( 3 sk).