Na Europskom kupu u kickboxingu Karlovac Open 2018 od 9. do 11. veljače 2018.godine na kojem je sudjelovalo 1866 natjecatelja iz 177 klubova i 22 zemlje nastupili su i borci KBK Planet Sport iz Pule osvojivši 13 medalja, 1 pojas i 5 pehara.

Na ovom najvećem međunarodnom kickboxing turniru u Hrvatskoj boje Planet Sporta branile su juniorke Ema Višković i Elizabeta Crnković, junior Antonio Jurman, mlađe kadetkinje Sarah Budičin i Martina Grabar, te i mlađi kadeti Alek Kušar, Luka Planinac i Ivan Crnković.

Prvoga dana u petak odvijale su se ekipne borbe i borbe parova. Mlađi kadeti (Grabar, Budičin, Planinac, Crnković, Kušar) osvojili su brončanu medalju dok su juniori (Jurman, Tomljanović, Jurašić, Crnković, Višković) stigli do srebrne medalje. U borbi parova Jurman i Tomljanović osvojili su zlato.

Drugog dana odvijale su se pojedinačne borbe u point fightu gdje je Antonio Jurman osvojio zlato u juniorskom uzrastu -57 kg, Ema Višković u -50 kg osvojila je srebro dok je do bronce stigla u seniorskom uzrastu. Elizabeta Crnković je izgubila u borbi za medalju u -70 kg te stigla do petog mjesta u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Mlađi kadet Alek Kušar u -42 kg osvojio je broncu, dok je Luka Planinac u početnicima stigao do borbe za medalju i osvojio peto mjesto u -47 kg. Mlađa kadetkinja početnica Sarah Budičin u kategoriji +47 kg osvojila je peto mjesto isto kao Martina Grabar u -47 kg.

Trećeg dana odvijale su se borbe u light contactu. Juniorka Elizabeta Crnković dva puta je stala na najvišu stepenicu osvojivši pobjednički pojas u seniorskoj konkurenciji u -70 kg, a pobjednički pehar u juniorskoj konkurenciji u istoj težinskoj skupini. Juniorka Ema Višković pobjednica je u -50 kg u juniorskoj konkurenciji. Antonio Jurman je u juniorima -57 kg osvojio zlato i pobjednički pehar. Alek Kušar u starijim kadetima -42 kg osvojio je brončanu medalju, a Ivan Crnković stigao je do bronce u starijim kadetima početnicima -42 kg. Martina Grabar u starijim kadetkinjama početnicima -42 kg osvojila je srebrno odličje.

Edi Višković, trener pulskih boraca, zadovoljan je postignutim rezultatima. U timskim borbama najmlađi borci pokazali su zajedništvo i borbu za svaki bod, dok su juniori ukazali na svoju konstantnu kvalitetu. Juniorke Crnković i Višković, kao i junior Jurman pokazuju kako kontinuirani rad daje rezultate i u pripremnom periodu. Juniorsku i mlađe kadetsku ekipu i pojedinačne borbe svojim je iskustvom i savjetima, ovaj put s klupe, bodrio Marko Džin koji je zbog teže ozljede morao preskočiti ovaj europski kup na kojem je u prijašnjim godinama ostvarivao zavidne rezultate. Pojačanje juniorske ekipe bili su Luka Tomljanović iz Rijeke i Lukas Jurašić iz Karlovca.

S osvojenih 13 medalja od čega 5 zlata, 3 srebra i 5 bronci na Europskim kupu borci mogu popraviti nedostatke i mirno nastaviti trenirati za predstojeća Prvenstva Hrvatske i Svjetske kupove.