Amerikanac hrvatskog podrijetla Stipe Miočić obranio je naslov svjetskog UFC prvaka u teškoj kategoriji nakon što je na bodove u Bostonu svladao izazivača iz Francuske Francisa Ngannoua.

Miočiću je to treća obrana naslova i šesta pobjeda zaredom, a do nje je došao jer je bio bolji i aktivniji u svih pet rundi, a odluka sudaca je bila jednoglasna. Hrvat iz Clevelanda je uspješno izbjegavao razorne udarce brutalnog nokautera Ngannoua, rodom iz Kameruna, koji je bio i favorit na kladionicama prije meča. Ngannou je ipak pogodio Miočića nekoliko puta u prve dvije runde, ali u preostale tri Miočić se pokazao boljim borcem i u "stojci" i na tlu.

Stipe je postao prvi borac u teškoj kategoriji koji je triput obranio pojas,  ovo mu je bila 20. pobjeda u karijeri, u kojoj ima i dva poraza.

Stipe Miočić odbio je (s razlogom) čast koju Dana White inače daje prvacima, odnosno nije dozvolio da mu predsjednik UFC-a stavi pojas oko pasa. Uzeo mu ga je iz ruke te dao svom treneru, a nakon toga je javno otkrio kako uskoro postaje otac.

"Pokazao sam da sam najbolji i to je kraj priče. Sada želim samo otići kući svojoj ženi jer ćemo uskoro dobiti prvo dijete", objavio je nakon meča Miočić, čiji su preci došli u SAD iz Rtine pokraj Zadra. 

Sve frustracije koje je zadržavao u sebi, sav bijes kojem nije smio dozvoliti da se kanalizira, svo nezadovoljstvo zbog svakodnevnog podcjenjivanja te ponajviše osjećaj potpune marginalizacije, osjećaj da si nepoželjan. Sve to se skupilo odjednom te je izašlo iz Stipe Miočića u samo jednoj sekundi., prenosi Fight Site.

Ngannou je doživio prvi UFC poraz u svojoj sedmoj borbi, a nije uspio postati prvim UFC svjetskim prvakom iz Afrike. (Hina)