Općina Medulin poziva sve mještane da se pridruže simboličnom postavljanju skulptura riba koje će služiti kao kontejner za plastične boce, a umjetničke skulpture izrađene su u sklopu projekta „Medulin ZA okoliš – NE jednokratnoj plastici“.

Postavljanje i prezentacija ovog inovativnog elementa osvještavanja javnosti o važnosti zaštite okoliša održati će se u ponedjeljak 16. prosinca 2019. godine u 12:00 sati na Rivi (kod fontane) u Medulinu.

Predstavljanje riba i više o samoj ideji prezentirati će načelnik Općine Medulin sa suradnicima, a pomoć u „punjenju“ riba plastičnim bocama pružiti će mu djeca iz Osnovne škole dr. Mate Demarina.

Pridružite nam se i zajedno s nama sudjelujte u osvještavanju javnosti o važnosti zaštite okoliša!

Izrada i postavljanje ovih umjetničkih instalacija koje služe kao kontejner provodi se u sklopu projekta „Medulin ZA okoliš – NE jednokratnoj plastici“, koji se provodi u okviru mjere 2.2.1. prikupljanje otpada iz mora, podmorja i priobalja iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. FLAG-A „Istarska batana“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Ukupna vrijednost projekta je 93.738,00 kuna i financiran je 100% iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, izvijestili su iz Medulina.

(iPress)